• Dacă îți amenajezi locuința sau doar o cameră ai nevoie, pe lângă elemente de design inspirate, și de cel mai frumos parchet din lemn, care să completeze decorul

Cel mai frumos parchet din lemn pentru casa ta. Cum îl alegi

Ai decis să înlocuiești pardoseala veche și ai nevoie de ajutor în alegerea parchetului din lemn potrivit pentru casa sau apartamentul tău? În acest articol vei găsi câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare dacă vrei să alegi cel mai frumos parchet din lemn pentru casa ta.

Fiecare cameră din casă are cerințe diferite. Aceste cerințe, desigur, trebuie să fie luate în considerare atunci când alegem pardoseala. De exemplu, suprafața pentru hol trebuie să fie rezistentă și ușor de curățat, dar și să absoarbă zgomotul din această zonă circulată.

Parchetul pentru hol este supus deriorărilor. Cel mai frumos parchet pentru hol este unul practic

În cazul parchetului pentru hol, trebuie să ai în vedere că deteriorarea suprafețelor lucioase este mai vizibilă decât în cazul parchetului mat

Cum să alegi cel mai frumos parchet din lemn pentru sufragerie și dormitor

Sufrageria este un loc în care petrecem o mare parte din zi, alături de familie și de prieteni. Prin urmare, este necesar ca pardoseala din această cameră să contribuie la confort și să dea un sentiment de căldură, așa că ai nevoie de cel mai frumos parchet din lemn, potrivit pentru această încăpere.

Living cu parchet din lemn de culoare închisă. Cel mai frumos parchet pentru living este cel care te face să te simți ca acasă

Cel mai frumos parchet din lemn pentru living trebuie ales în funcție de elementele generale ale decorului

Dormitorul este zona ta de relaxare după orice zi solicitantă, așa că frumusețea și originalitatea decorului sunt esențiale. Un parchet din lemn va însufleți spațiul, îl va personaliza și te va ajuta să transformi dormitorul într-un colț de rai. O pardoseală din lemn natural va crea o oază de liniște, atât de necesară în această încăpere.

Dormitor cu parchet deschis la culoare și foarte luminos

Alege culori calde și luminoase pentru dormitor, pentru a crea un decor care te îmbie la relaxare

Criterii pentru alegerea celui mai frumos parchet din lemn

Tipul de lemn

Stejarul este cel mai utilizat tip de lemn pentru realizarea parchetului din lemn. Parchetul de stejar este un simbol pentru o pardoseală durabilă, cu o structură și culoare vibrante. Pardoseala din stejar este întotdeauna alegerea perfectă și, ca atare, este precursorul tuturor suprafețelor din lemn.

Parchet din stejar în dormitor

Ca specie de lemn foarte utilizată, stejarul are un aspect plăcut, cu nuanțele sale delicate de roz și este un material foarte durabil

Parchetul din fag are un aspect armonios și calmant, în tonuri de galben. Pe lângă utilizarea în fabricarea parchetului, fagul este cel mai folosit lemn din industria mobilei. În funcție de finisajul parchetului din fag, strălucirea blândă este obținută până la culoarea roșu închis, nuanța naturală a copacului, oferind parchetului din fag un aspect complet nou.

Parchet din fag, ce oferă o senzație de curățenie și lumină

Parchetul din fag oferă un aspect deosebit oricărei camere din casa ta, prin culorile blânde și armonioase

Tipurile de lemn exotic, cum ar fi jatoba, se caracterizează prin duritate, fiabilitate și rezistență extrem de ridicate. Din cele mai vechi timpuri, acest tip de lemn a fost mereu apreciat drept un excelent material de construcții. Parchetul realizat din această specie de lemn este caracterizat printr-o culoare portocaliu-roșiatică, linii frumoase și eleganță desăvârșită.

Familie care se joacă pe parchetul din lemn exotic, de culoare închisă

Parchetul din lemn exotic este o alegerea inspirată pentru orice decor, culorile închise oferind eleganță și stil

Culoarea parchetului

În privința culorilor parchetului, stilul scandinav de amenajare interioară este indispensabil în ultimii ani. Dacă alegi acest stil, îți recomandăm un parchet în tonuri albe strălucitoare, asemenea zăpezii.

Parchet alb cu rosturi, un parchet din lemn foarte căutat

Parchetul în culori foarte deschise este unul indicat celor care doresc să își amenajeze locuința în stil scandinav

Tipurile de parchet clasic închis la culoare oferă un contrast extraordinar, neobișnuit, spre deosebire de interioarele luminoase și vizionare, ale spațiilor moderne de locuit. De regulă, parchetul de culoare închisă este fabricat din diferite specii de lemn exotic. Ca atare, ele reprezintă un contrast interesant și atractiv față de stilul clasic scandinav.

Parchet din lemn de culoare închisă și mobilă deschisă, pentru un contrast de efect

Parchetul din lemn în culori închise este foarte elegant și poate fi instalat în camere unde dorești să creezi contraste de efect

Tratamentul termic oferă un aspect complet nou și interesant pentru parchetul din lemn, creând un stil bogat și reprezintă o alternativă foarte interesantă și complet nouă pentru variațiile tropicale.

Această pardoseală este, de asemenea, mai stabilă și mai puțin influențată de schimbările frecvente ale umidității și temperaturii din camera în care este instalat. Parchetul din lemn tratat termic poate fi șlefuit de mai multe ori de-a lungul anilor, păstrându-și în același timp aspectul mai închis, același ca în ziua instalării. Pe scurt, parchetul din lemn este atractiv și foarte practic.

Clasificarea lemnului

Lemnul este viu, un material natural și nu există două pardoseli din lemn identice sau similare! Pentru a-ți ușura alegerea, am grupat oferta noastră în diferite tipuri de parchet. Iată, spre exemplu, diverse stiluri de pardoseli din stejar.

Select este un tip de parchet cu variații foarte mici de culoare și structură a lemnului. Pardoselile în acest stil sunt discrete și invită la o atmosferă calmă și relaxantă.

Parchetul din lemn Salsa Oak Select - culoare discretă și model în nuanțe calde

Parchetul din lemn Salsa Oak Select are un design discret, potrivit oricărui design interior

Parchetul Nature poate conține noduri mici, suprafețe mai strălucitoare de lemn balsamic și variații mai mari de culoare și structură decât cele oferite de Select.

Parchetul din lemn Salsa Oak Nature - model care variază datorită tipului de lemn

Parchetul din lemn Salsa Oak Nature aduce variații de culoare, prin modelul natural la lemnului

Parchetul Rustic prezintă mai multe noduri în lemn și o abundență de variații de culoare și structură.

Parchet din lemn Salsa Oak Rustic prezintă variații mari de culoare și structură

Oferă personalitate spațiului pe care îl amenajezi, cu un parchet din lemn Salsa Oak Rustic

Desigur, indiferent de pardoseala pe care o alegi, cu siguranță nu vei da greș, deoarece parchetul din lemn nu se va demoda niciodată.

Comentariile sunt dezactivate