• Familie cu copii în living cu pardoseală dinb parchet de lemn

Întrebări frecvente despre parchet: instalarea și întreținerea

MONTAREA PARCHETULUI

În ce camere pot instala parchetul Tarkett?

Parchetul Tarkett este destinat utilizării în interior – de la hol și bucătărie până la dormitoare și sufragerii. Practic, parchetul Tarkett este pardoseala perfectă pentru orice cameră, cu excepția băii.

Pardoselile din lemn dau senzația de căldură, armonie și frumusețe naturală, îmbinate cu o calitate de excepție.

Parchet de lemn pe hol

Nimc nu se compară cu frumusețea și eleganța unei pardoseli din lem natural

Cât durează instalarea parchetului?

Instalarea poate fi realizată, de obicei, într-o singură zi, iar pardoseala este gata pentru utilizare imediat.

NOTĂ: Tehnicienii noștri bine instruiți pot oferi o instalare rapidă și sigură. Programează montarea parchetului chiar la punctul de vânzare.

Trebuie măsurat locul în care va fi montat parchetul?

Nu. Instalatorul va măsura locuința și îți va pune la dispoziție o ofertă scrisă, fără vreo obligație din partea ta.

Plantul casei și o ruletă

Dacă apelezi la un instalator profesionist, acest îți va pune la dispoziție un plan exact pentru camera în care urmează să fie montat parchetul

Ce ar trebui să fac pentru a pregăti instalarea parchetului din lemn?

Pentru a asigura cea mai bună montare posibilă, trebuie să urmezi acești pași:

 1. Strânge toate obiectele fragile, cum ar fi ceramica, figurinele din porțelan și altele.
 2. Deconectează toate firele, cum ar fi cablurile electrice pentru televizor, stereo și calculatoare. Instalatorii vor muta, de obicei, mobilierul, dar nu își pot asuma responsabilitatea pentru eventualele daune.

Care este responsabilitatea mea privind instalarea parchetului?

Îți recomandăm să verifici corectitudinea culorii, a finisajului, a decorului și a calității parchetului înainte de montare. Nu accepta componente inadecvate.

Există anumite condiții speciale?

Este recomandat ca umiditatea din interior să se situeze între 30 și 50%, iar temperatura să fie de cel puțin 18°C înainte, în timpul și după instalarea parchetului. Este responsabilitatea instalatorului/ proprietarului să furnizeze condiții optime pentru montarea pardoselii din lemn. Producătorul nu acceptă garanția pentru parchetul din lemn de esență tare instalat în condiții inadecvate.

Trebuie să planific direcția de instalare?

Dacă este o cameră dreptunghiulară, montează plăcile paralel cu peretele mai lung și, în cazul unei încăperi pătrate, așază plăcile pe direcția principalei surse de lumină.

Plăci de parchet cu semn de tăiere

Pentru ca pardoseală să se potrivească perfect este necesar ca unele plăci de parchet să fie tăiate pe dimnesiuni exacte

Cum se instalează parchetul pe holuri?

În încăperi lungi și înguste, cum ar fi holurile, instalează întotdeauna plăcile pe lungimea acestuia.

Pe ce tip de suprafață pot instala parchetul Tarkett?

Furnizorii de pardoseli pregătiți de Tarkett vor verifica în detaliu casa. Suprafețele precum betonul și parchetul vechi, reprezintă straturi suport perfecte pe care poți instala pardoseala nouă. Dar, atenție! Suprafața trebuie să fie solidă, dreaptă și uscată, iar camerele trebuie să îndeplinească cerințele necesare (este important ca umiditatea să fie mai mică de 2% la nivelul stratului suport și între 30 și 50%în aer, iar temperatura de cel puțin 18°C pentru toate camerele, înainte, în timpul și după instalare).

Este posibilă instalarea parchetului Tarkett peste sisteme de încălzire în pardoseală?

Nici o problemă. Parchetul Tarkett este destinat instalării pe strat suport corespunzător, ce poate conține un sistem de încălzire în pardoseală (toate speciile de lemn, cu excepția fagului și arțarului). Cu toate acestea, pardoseala trebuie să aibă protecție integrată împotriva umezelii. Sistemul de încălzire nu trebuie să atingă o temperatură mai mare de 25°C – este necesară o temperatură uniformă de cel mult 25°C în întreaga cameră. De asemenea, pardoselile din fag și arțar nu sunt compatibile cu sistemele de încălzire în pardoseală.

Living cu parchet stratificat maro lucios

Parchetul stratificat oferă o pardoseală caldă și frumoasă, confort și eleganță oricărei case

Cum se instalează plinta?

Plinta montată după instalarea parchetului are două roluri foarte importante. Primul este evidențiat de ascunderea vizuală a rosturilor de dilatare (între pardoseală și perete), iar al doilea susține asigurarea unui finisaj plăcut și o tranziție estetică între pardoseală și perete.

Nu folosi niciodată cuie pentru instalarea plintei direct pe parchet. Este normal ca pardoseala să aibă o mișcare naturală, astfel plinta să va deplasa împreună cu aceasta și vor surveni deteriorări. Pentru a evita acest lucru, plinta trebuie fixată pe perete, iar cea mai bună soluție este sistemul Tarkett ClipStar, care permite demontarea ușoară, în caz de nevoie.

Este posibil să înlocuiesc o placă deteriorată?

Da. Unul dintre numeroasele beneficii ale parchetului din lemn este ușurința înlocuirii plăcilor deteriorate. Înlocuirea este rapidă, curată și ieftină, în comparație cu rectificarea și finisarea bucății deteriorate. Durează doar 15-20 de minute să înlocuiești o singură placă, așa că îți sugerăm să păstrezi câteva plăci de rezervă după instalare.

PARCHETUL DUPĂ INSTALARE

Este posibilă șlefuirea și lăcuirea parchetului Tarkett?

Da. În timpul utilizării pe termen lung, stratul de lac de la suprafață se poate uza. Lacul vechi și uzat este ușor de îndepărtat prin șlefuire. Apoi, suprafața poate fi refăcută cu un lac pe bază de apă.

Pași necesari pentru lăcuire:

 1. Pardoseala trebuie să fie curată, fără reziduuri și grăsime.
 2. Șlefuiește ușor și uniform suprafața pardoselii cu hârtia abrazivă corespunzătoare.
 3. Aspiră și șterge ușor cu o cârpă umedă pentru a îndepărta praful.
 4. Aplică primerul, conform recomandărilor producătorului.
 5. Aplică lacul, după recomandarea producătorului.

Pot șlefui și lăcui parchetul Tarkett de mai multe ori?

Da. Pardoseala poate fi șlefuită și lăcuită de mai multe ori. Apelează la montatorii autorizați Tarkett pentru a evalua starea parchetului. Ei te pot sfătui cu privire la timpul necesar pentru șlefuirea, lăcuirea și uscarea lacului și îți pot recomanda tipul de produs potrivit pentru reparare.

Notă: Reține că este mai ușor să întreții pardoseala, decât să o repari.

Pot schimba culoarea pardoselii Tarkett?

Da. Un alt mare avantaj al pardoselilor Tarkett este că le poți schimba culoarea sau le poți repara. Prin șlefuire, lacul de pe suprafața parchetului este îndepărtat. Poți aplica un nou lac, pentru a păstra aspectul lemnului natural, sau să aplici vopseaua dorită, înaintea stratului de lac, folosind cantitatea recomandată de producător.

Mama și fiica în living cu parchet de stejar alb

Parchetul de stejar este unul dintre cele mai bune tipuri de pardoseală pentru orice casă. Ambientul plăcut și căldura lemnului natural te vor face să simți că ești acasă

ÎNTREȚINEREA PARCHETULUI

Parchetul Tarkett este dificil de întreținut?

Nu, dar este important să respecți instrucțiunile de întreținere și îngrijire.

Unde pot găsi mai multe informații despre îngrijirea și întreținerea parchetului?

Toate informațiile despre îngrijirea și întreținerea parchetului pot fi găsite aici.

Pot folosi un mop cu aburi pe parchet?

Nu. Curățarea cu aburi poate deteriora și deforma parchetul din lemn. Vizitează ghidul de îngrijire și întreținere de mai sus pentru a afla instrucțiunile pentru parchet.

Copil care șterge parchetul cu mopul

Cu un parchet de lemn de calitate, întreținerea este practic o joacă de copii

Cum pot să-mi protejez parchetul de zgârieturi?

Iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să protejezi parchetul de zgârieturi:

 • Curăță în mod regulat prin aspirare și ștergere, deoarece praful poate deteriora suprafața pardoselii. Asigură-te că roțile aspiratorului sunt curate și nu zgârie suprafața.
 • Așază bucăți de pâslă pe picioarele mobilierului, pentru a reduce zgârieturile și deformările.
 • Folosește covoare în zonele cu trafic intens (scări, intrări și altele), în special dacă ai o familie mare sau animale de companie.
 • Evită să porți încălțăminte cu tocuri cui sau deteriorate pe parchet.

Ce ar trebui să fac în caz de vărsare a lichidelor pe parchet?

Șterge rapid lichidul vărsat cu o cârpă moale.

Pahare cu suc vărsat pe parchet

Dacă s-au vărsat lichide pe parchet, ai grijă să acționezi repede pentru îndepărtatea lor

Cum pot îmbunătăți strălucirea parchetului?

Utilizează Tarkett Refresher pentru curățarea și protejarea lacului parchetului din lemn. Tarkett Refresher conține pigmenți microscopici care întăresc suprafețele și elimină microzgârieturile. Tratamentul va îmbunătăți aspectul parchetului oferindu-i strălucire și aer complet nou.

Ce detergenți trebuie să utilize pentru curățarea și întreținerea de zi cu zi? Tarkett Cleaner este folosit pentru curățarea umedă obișnuită și poate fi folosit pentru toate tipurile de pardoseli din lemn tratate cu lac sau cu ulei. Tarkett Cleaner este extrem de eficient în cazul murdăriei, dar blând cu parchetul din lemn. Tarkett Cleaner nu conține solvenți organici, coloranți sau fosfați, este biodegradabil și delicat cu pielea.

Kit pentru curatarea parchetului din lemn

Curatarea parchetului din lemn se face cu grija, periodic, pentru a te putea bucura cat mai mult de frumusetea pardoselii

Am mutat covorul, iar suprafața parchetului pe care era covorul este mai strălucitoare. Ce s-a întâmplat?

Expunerea la soare și razele ultraviolete accelerează oxidarea și îmbătrânirea lemnului și a țesăturilor. În acest fel, culoarea se estompează și/ sau se schimbă. Îți recomandăm să muți periodic covoarele și mobilierul, pentru ca efectul să fie uniform.

Comentariile sunt dezactivate