• Amenajarea dormitoarelor moderne

Dormitoare moderne

Dormitoare moderne: un spațiu intim, un refugiu pentru relaxare și odihnă. Nu este o simplă cameră în care mergi, stingi lumina și te culci.

Aici se face trecerea gradată de la tumultul de peste zi la o stare de repaos.  Dacă este amenajat corect are rolul unui sanctuar unde primează confortul și liniștea. Dormitorul este un spațiu extrem de personal pe care îl poți sau nu împărți cu o altă persoană și din acest punct de vedere, nu este tocmai ușor de amenajat.

Pentru un dormitor modern nu este suficient să fii atent la ultimele tendințe în domeniu și să integrezi ultimele tehnologii în amenajare, este extrem de important să utilizezi elemente și decorațiuni care îți plac și te fac să te simți confortabil.

Amenajarea dormitoarelor moderne: Culori și detalii

Pentru amenajarea unor dormitoare moderne tendințele variază ușor de la an la an. Majoritatea schimbărilor apar la nivel de culori și detalii. Accentul se pune în principal pe confort, minimalism și stil personal.

Pot afirma cu certitudine însă că în acest an revin în forță paturile cu tăblie tapițată înaltă, de preferat mai lată decât  lățimea lui. La urma urmei patul este piesa principală dintr-un dormitor și este firesc ca atenția să se îndrepte asupra lui. Tăblia patului are de această dată rolul de a-l scoate mai mult în evidență, de aceea poate fi confecționată dintr-un material inedit cum este pielea sau poate avea un imprimeu îndrăzneț care să dea o pată de culoare.

Amenajarea dormitoarelor moderne: Pardoseală

La nivel de pardoseală, pentru dormitor îți recomand să alegi una caldă, indiferent de dimensiunile acestuia. O alegere foarte bună este parchetul triplu stratificat. Pe lângă faptul că oferă o senzație plăcută la mers, nimic nu se compară cu aspectul său natural și elegant, care aduce un plus de personalitate și autenticitate oricărui spațiu. Spre deosebire de mochetă, acesta este mult mai ușor de întreținut, mai igienic și își păstrează mai bine aspectul în timp.

Dacă îți dorești un dormitor cât mai personalizat poți opta pentru un produs particularizat. Performance Fashion, disponibil în portofoliul Tarkett, este un parchet inovator realizat printr-un proces digital. Deoarece este realizat cu ajutorul unei tehnologii digitale de imprimare, ai la dispoziție un număr nelimitat de modele din care poți alege.

Frumusețea parchetului natural este astfel pusă și mai mult în valoare cu ajutorul unui design unic și modern. Sistemul „T-lock” cu care este dotat permite un montaj ușor, uniform și fără adeziv. O întreținere regulată îți va permite să te bucuri de frumusețea parchetului pe o perioadă îndelungată.

Amenajarea dormitoarelor moderne: Mobilierul

In ceea ce privește noptierele, dacă sezonul trecut erau la modă cele realizate din teancuri de reviste sau piese de mobilier inedite, de această dată accentul se pune pe asimetrii. Poți opta pentru noptiere identice și lămpi diferite sau invers. Înlocuiește clasicele noptiere cu mese elegante de mici dimensiuni, realizate de exemplu cu blat de marmură și structură din lemn sau schelet metalic auriu.

Pentru a putea vorbi de dormitoare moderne în adevăratul sens al cuvântului nu putem neglija partea de detalii și decorațiuni. La capitolul lămpi, poți fi mai creativ și poți alege unele cu un design modern. Pentru un plus de personalitate nu opta pentru unele identice, una dintre ele poate avea un design atemporal, mai clasic, iar cealaltă poate fi mai eclectică.

Trebuie să ai în vedere faptul că dormitorul este locul în care te refugiezi după o zi lungă și obositoare. Așadar inserează acele elemente care te ajută să te deconectezi și să te odihnești mai bine, culori calde, texturi fine, lumină ambientală sau altele. Nu este nevoie să investești foarte mult pentru amenajarea sau reamenajarea unor dormitoare moderne. De exemplu poți schimba radical aspectul unui spațiu monocromatic  adăugând pe pereți tablouri în culori vibrante. Adu la viață un dormitor minimalist alegând un tapet grafic pentru unul dintre pereți.

Pentru a obține cele mai bune rezultate în amenajarea unui dormitor modern este suficient să-i acorzi puțină atenție și să-ți lași amprenta personală.

Comentariile sunt dezactivate