• Idei amenajare livinguri apartament

Idei amenajare livinguri apartament

Idei amenajare livinguri apartament: Indiferent de cât de mic este livingul tău, poți obține o amenajare cu mult bun gust și de efect.

O perioadă îndelungată de timp oamenii au optat în număr extrem de mare pentru spații de tip open space care încorporează zona de living, dining, bucătărie și eventual zona de birou/studiu. Aceștia însă au întâmpinat diverse probleme, de la mirosuri la acustică deficitară.

Anul acesta livingul de tip open space este considerat depășit, iar oamenii își doresc un spațiu cât mai intim și mai bine delimitat, chiar dacă este vorba de un apartament de mici dimensiuni. Însă, cu cât este mai mic spațiul cu atât calitatea mobilierului și a decorațiunilor este mai importantă.

Idei amenajare livinguri apartament: Mobilierul

Pentru o mai bună eficientizare a spațiului poți opta pentru piese de mobilier cu două întrebuințări. De exemplu, o bancă tapițată sau un taburet otoman  pot fi în același timp și măsuță de cafea. Dacă vrei în schimb să obții efectul unui spațiu amplu poți renunța cu totul la măsuța de cafea.

Pentru a crea efectul unei camere înalte optează pentru un tapet în dungi, un tablou de dimensiuni mai mari pe unul dintre pereți sau o lampă înaltă de podea. Raportul plin-gol este extrem de important și cred că este lesne de înțeles că trebuie să predomine golul. Este de preferat să renunți la corpurile de mobilier masive care acoperă toți pereții, alege în schimb polițe sau console mici.

Idei amenajare livinguri apartament: Pardoseala

În ceea ce privește culorile, folosește unele deschise pentru pereți și pardoseală. Culorile calde pot transforma complet o sufragerie mică, creând efectul unui spațiu mai mare și mai luminos.

La nivel de pardoseală aș opta pentru una caldă în nuanțe luminoase și foarte deschise. În colecția Nordic Soul 832 de la Tarkett găsești câteva produse care corespund perfect criteriilor de mai sus. Inspirată de stilul scandinav gama se remarcă prin simplitate, materiale naturale, aspect modern și culori deschise, de la alb la gri cald. Mai mult decât atât, parchetul laminat este extrem de confortabil, dispune de o bună stabilitate termică și este accesibil.

Întreținerea se face foarte ușor , se aspiră și se șterge cu o cârpă uscată sau foarte bine stoarsă. Este bine de știut că parchetul laminat de la Tarkett are o rezistentă mai mare la șoc și este tratat în mod special pentru a fi rezistent la apă. Montarea se realizează cu ușurință, trebuie doar să respecți câțiva pași preliminari.

Idei amenajare livinguri apartament: Lumina

Nu este atât de complicat să amenajezi un living modern într-un apartament. Asigură-te că nu aglomerezi prea multe elemente în centrul camerei și profită din plin de fiecare colțișor. În colturi poți amenaja o mini gradină cu plante de interior sau poți așeza un fotoliu în care să citești.

Pentru a lumina mai bine camera, plasează o oglindă pe peretele opus ferestrei care va reflecta lumina în toată încăperea. Cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Amenajarea livingului de apartament poate fi extrem de ușoară dacă ai în vedere câteva aspecte importante: proporții, finisaje și detalii.

Comentariile sunt dezactivate