• O podea din linoleum poate fi o alegere excelentă pentru orice cameră. Mituri false despre linoleum

Linoleum – 10 mituri false despre un material excelent

Cu toate că nu are cea mai bună reputație, linoleumul poate fi o soluție excelentă pentru pardoselile din casa dumneavoastră. În care sunt cele mai comune mituri despre linoleum.

Cu toate că pardoselile din linoleum sunt folosite de peste un secol, mulți oameni le confundă cu pardoselile din vinil (PVC). Cele două materiale nu ar trebui puse în aceeași categorie.

Mituri false despre linoleum

Linoleum este identic cu vinilul

În primul rând, linoleumul este realizat din produse naturale, printre care sunt răşina de pin, pluta, lemnul, diverşi pigmenţi şi calcar, în timp ce vinilul este un material sintetic. Linoleumul a fost fabricat pentru prima oară în urmă cu peste 150 de ani, în Anglia, iar tehnologia de producție este folosită, cu unele îmbunătățiri, și în prezent.

Spre deosebire de PVC, cu care împarte totuși multe calități (durabilitatea fiind un exemplu), linoleumul este un material antibacterial și non-alergenic.

Linoleumul nu este rezistent la umezeală

Din contră, linoleumul este foarte rezistent la umezeală. Spre deosebire de vinil, care este impermeabil, linoleumul poate fi deteriorat de apă, însă doar dacă nu a fost instalat corect. Linoleumul are nevoie de un strat suport curat, uscat și neted.

Linoleumul este o alegere excelentă pentru spitale sau școli, fiind o alternativă ”verde” a vinilului. Caracteristicile sale antibacteriale îl fac foarte popular în clinici și spitale.

Linoleumul se degradează ușor

Adevărul este că linoleumul este extrem de rezistent și de durabil. Cum linoleumul este un material omogen în ceea ce privește culoarea, zgârieturile sunt mult mai greu de observat, față de vinilul eterogen, de exemplu, unde nuanțele și designul sunt prezente doar pe stratul exterior.

O pardoseală de linoleum poate dura și 40 de ani. Mai mult, cum linoleumul este realizat din materiale naturale, este biodegradabil.

Fiind un material 100% natural și usor casant, în cazul montajelor de linoleum se recomandă  atenție deosebită la manipulare, depozitare și instalare.

Linoleum, un material greu de curățat

Nimic nu poate fi mai greșit. Linoleumul are nevoie de o întreținere ușoară.

Măturatul și curățarea cu mopul înmuiat într-o soluție cu pH neutru sunt singurele lucruri pe care trebuie să le faceți pentru a avea o podea fără murdărie. Puteți folosi și aspiratorul sau mașinile de curățat.

Tarkett oferă linoleum tratat cu protecția xf, care este mult mai ușor de curățat. Față de pardoselile din linoleum netratate, produsele Tarkett fac întreținerea mult mai ușoară.

Nu sunt multe opțiuni de culoare pentru linoleum

Primele tipuri de linoleum nu dispuneau de multe variante în ceea ce privește culoarea sau design-ul, însă în prezent materialul este disponibil într-o gamă largă de culori și modele grafice.

De exemplu, linoleumul Tarkett XF are un design versatil, iar paleta de culori cuprinde 88 de nuanțe vibrante și dinamice, care asigură premisele realizării oricărui tip de ambient. Pentru colecția Tarkett, intrați aici.

Nu este rezistent la arsuri

Linoleumul Tarkett rezistă la arsurile de țigară. Aveți grijă, însă, să nu vărsați solvenți pe pardoseala de linoleum. Aceste substanțe vor deteriora suprafața.

Linoleumul nu este natural

Colecția de linoleum Tarkett este realizată din materiale naturale: răşină de pin, plută, lemn, diverşi pigmenţi şi piatră de var. Podelele sunt 100% ecologice și au o durată de viață foarte lungă, de până la 40 de ani.

Urmărind aspecte de ordin funcțional, senzorial și ecologic, Tarkett reușește să obțină o pardoseală 100% naturală (linoleum Tarkett) de cea mai bună calitate, cu rezistență ridicată la condițiile de trafic intens.

Linoleumul Tarkett este o pardoseală “eco-friendly”, iar certificările ISO 9001 și 14001 confirmă acest lucru. Mai mult, în procesul de producție se respectă cele mai exigente criterii de performanță, cost, durabilitate și design.

Pe lângă toate acestea, linoleumul este disponibil în numeroase culori luminoase și strălucitoare. Cum linoleumul este un material foarte rezistent, este indicat pentru podelele din instituțiile foarte circulate, precum centrele medicale sau de învățământ.

Linoleumul poluează

Datorită compoziției sale naturale, linoleumul este antistatic, anti-bacterian și anti-alergen. Mai mult, când este produs şi utilizat, nu generează nici un fel de toxine periculoase pentru om sau mediul înconjurător. Este chiar util pentru persoanele cu probleme respiratorii, cum ar fi astmul, datorită vaporilor emanaţi de răşina de pin.

Linoleum: nu izolează fonic și termic

Linoleumul are proprietăți excelente când vine vorba de acustică. Datorită proprietăților sale izolante, sunetele sunt oprite de linoleum.

Există numeroase pardoseli de linoleum care izolează fonic până la 18 decibeli, cum ar cele din gama Silencio, cât și podele de 4 milimetri care oferă o protecție acustică de până la 15 decibeli. Le găsiți pe toate aici.

Este un material confortabil, care reușește să izoleze și termic, fiind ideal pentru camerele în care oamenii își petrec mult timp, precum birourile sau bucătăriile.

Linoleumul se montează greu

Este adevărat că este nevoie de mai multă grijă atunci când se montează linoleumul decât în cazul vinilului, de exemplu, însă procesul nu este unul complicat.

În primul rând, înainte de montare este necesară îndepărtarea corespunzătoare a pardoselii existente.

Stratul de bază pe care este montat linoleumul trebuie să fie uscat, curat şi neted. Linoleumul trebuie ținut în încăperea unde va fi montată timp de cel puțin 24 de ore, pentru a se aclimatiza la condițiile existente.

Linoleumul se montează prin lipire.

Pentru a vă convinge de toate aceste calități ale linoleumului, consultați avantajele linomeumului din colecția Tarkett aici.

Comentariile sunt dezactivate