• Living cu parchet stratificat maro lucios

Totul despre parchetul stratificat

Te-ai întrebat vreodată de ce parchetul stratificat este indicat pentru interiorul locuințelor și de ce este mai bun decât alte tipuri de parchet? Îți voi spune totul despre parchetul stratificat. Astfel, dacă vrei să-ți renovezi casa vei putea alege varianta care ți se potrivește cel mai bine.

Căldura și confortul sunt primordiale atunci când vine vorba despre amenajarea locuințelor. Pentru a atinge acest obiectiv ai nevoie de un echilibru între elmentele de decor, culori și texturi. Însă, în primul rând, trebuie să se potrivească gusturilor și stilului tău de viață.

Confortul este însă oferit de materiale naturale, precum lemnul, iar parchetul stratificat este un material excelent dacă îți dorești să calci pe o pardoseală caldă și frumoasă.

Parchetul stratificat este potrivit pentru orice cameră, foarte durabil și foarte ușor de montat și de întreținut.

Ce este parchetul stratificat

Parchetul din lemn stratificat este realizat din două sau mai multe straturi. Tarkett oferă parchet stratificat, compus din trei straturi realizate integral din lemn.

Stratul superior al parchetului stratificat este din lemn de esență tare, cel din mijloc din lemn de esență moale, iar cel inferior din furnir tehnic. Direcțiile fibrelor celor trei straturi sunt perpendiculare, una peste cealaltă, reducând astfel până la 80% mișcarea naturală a lemnului. Această metodă de construcție oferă durabilitate și stabilitate, limitând expansiunea și contractarea naturală a lemnului.

Tipuri de parchet stratificat

Parchetul stratificat Tarkett este sigur, durabil și oferă peste 80 de modele, realizate atât din specii de lemn tradiționale, cum ar fi stejarul, cât și din esențe exotice de lemn precum Kempas, Jatoba sau Mahon African.

În plus, parchetul stratificat din portofoliul Tarkett beneficiază de o protecție impermeabilă unică, Aquaguard, ce protejează parchetul de infiltrarea lichidelor și îi crește rezistența pe părțile cele mai sensibile ale plăcilor – capetele scurte. Are o structură stabilă, este rezistent la uzură și micro-zgârieturi, iar lacul Proteco Strong îi oferă o durabilitate care rezistă excelent în timp.

Avantajele parchetului stratificat:

  • Plăcile de parchet stratificat sunt lăcuite din fabrică și sunt livrate gata de montare
  • Parchetul stratificat se întreține foarte ușor, iar o curățare regulată îi va menține aspectul pe termen lung
  • Montarea facilă a parchetului stratifiat Tarkett se datorează unui sistem inovator „T-Lock” ce permite o îmbinare sigură și rezistentă și nu necesită adeziv
  • Permite instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală
  • Gamă largă de modele și culori din care poți alege
Parchet alb şi deschis - la modă în 2018

Parchetul stratificat alb sau în nuanţe deschise este foarte potrivit în interioarele moderne, iar multitudinea de modele satisface toate gusturile

Parchetul stratificat și încălzirea în pardoseală

Pentru un interior practic, frumos și cald, poți opta pentru încălzirea în pardoseală, iar parchetul din lemn stratificat poate fi montat peste un asemenea sistem. Instalaţia de încălzire trebuie să fie așezată cu grijă, să nu aibă zone reci, iar temperatura maximă la suprafaţa de contact să fie de 27°C.

Atenție, însă, la tipul lemnului! Unele specii de lemn, ca  fagul si arţarul, nu sunt recomandate pentru încălzirea în pardoseală.

Montarea parchetului stratificat

Bărbat care montează parchet stratificat

Poți monta singur parchetul Tarkett, iar pașii sunt extrem de simpli, datorită sistemului T-lock

Instalarea parchetului stratificat Tarkett se poate face doar pe un strat suport stabil și curat, fără crăpături sau alte defecte. Datorită sistemului T-lock adus de Tarkett, montajul parchetului stratificat se face extrem de simplu și rapid, astfel că vei putea să renovezi și să te bucuri de noua ta pardoseală mult mai repede.

Comentariile sunt dezactivate