• Idei de decorațiuni interioare pentru living, dormitor, baie, bucătărie și hol

Decorațiuni interioare

Din teama de a nu da greș, oamenii aleg calea cea mai sigură în special când vine vorba de a-și decora propria locuință. Rezultatul nu este unul dezastruos sau neapărat greșit, ci doar un spațiu lipsit de personalitate și substanță. Nu există o rețeta sigură a succesului, însă este mai bine să fii îndrazneț și să riști decât să realizezi un spațiu ton pe ton care pare să copieze cu fidelitate un interior de showroom, cu piese de mobilier perfect aliniate și asortate. Combină mai multe stiluri, texturi și finisaje pentru a da personalitate casei tale.

Idei de decorațiuni interioare: pardoseala

Înainte de a începe decorarea casei trebuie să-ți formezi o privire de ansamblu asupra tuturor spațiilor. Chiar dacă acestea au funcțiuni diferite și utilizatori cu personalități diferite, ar trebui să existe o coeziune între ele, fie că este vorba de una la nivel de culoare, pardoseală sau accente decorative. Asta nu înseamnă că toate camerele vor arăta la fel. Poți opta de exemplu pentru o pardoseală din vinil în spații adiacente și astfel vei realiza o continuitate în perceperea spațiilor. În același timp este și o alegere practică, poate fi montată în orice tip de cameră și se întreține foarte ușor. Este extrem de confortabilă la mers, absoarbe zgomotul, se montează ușor și este disponibilă într-o gamă largă de culori sau modele. Dacă îți place aspectul pe care îl dă lemnul unui spațiu, ai posbilitatea să alegi un produs din vinil care îl imită cu fidelitate.

Obiecte de decor pentru living, dormitor și alte camere

Corpurile de iluminat sunt de asemenea extrem de importante în decorarea unei locuințe, ele influențează atmosfera spațiilor. Dacă interiorul are un stil minimalist, cu piese de mobilier moderne și puține decorațiuni, poți alege un corp de iluminat eclectic, cu un design aparte, care să fie piesa de rezistență a camerei respective. Indiferent de suprafața casei, spațiul de depozitare joacă un rol definitoriu și niciodată nu este suficient. Te poți folosi de coșuri realizate din diferite materiale sau de cutii decorative care au atât un rol practic cât și unul pur estetic. Nu uita în amenajare de plante ornamentale de interior, sunt la îndemâna oricui, adaugă o pată de culoare și un plus de energie spațiului.

În general decorațiunile interioare au rolul de a aduce un aer elegant și sofisticat spațiului sau un plus de personalitate. De aceea, îți recomand să investești în piese de calitate, care îți plac și te inspiră în fiecare zi, fie că este vorba de o pernă, o vază sau o piesă de artă. Ai o gamă foarte variată la capitolul decorațiuni interioare din care poți alege: obiecte de iluminat, cutii, lumânări, tablouri, vaze, cărți, perne, cuverturi, covoare și așa mai departe. Trebuie doar să le identifici pe acelea care îți aduc ție o stare de bine, confort și relaxare, care te fac practic să te simți acasă.

Comentariile sunt dezactivate