• Avantajele incalzirii prin pardoseala sunt multiple

De ce ar trebui să îți încălzești casa prin pardoseală

Dacă vreți să aveți o casă mereu comodă, încălzirea prin pardoseală este o idee foarte bună. Iată câteva argumente și avantajele încălzirii prin pardoseală.

Încălzirea prin pardoseală nu este un concept nou, el fiind folosit cu succes chiar și de romani. În vremurile moderne, sistemul a fost reinventat de țările nordice, mai ales pentru utilizare în spațiile cu umiditate ridicată, precum bucătăria sau baia.

Avantajele încălzirii prin pardoseală

Încălzirea prin pardoseală are numeroase avantaje și poate fi utilizată în toate încăperile unei locuințe, însă trebuie respectate anumite reguli dacă doriți să montați o pardoseală din parchet, parchet laminat sau vinil.

Pardoseala devine elementul radiant de căldură, iar agentul termic se va propaga de jos în sus, pe o suprafață mare, spre deosebire de sistemele clasice de încălzire, pe bază de radiatoare.

Încălzirea prin pardoseală este mult mai eficientă decât cea cu ajutorul caloriferelor. În cazul sistemului de încălzire prin pardoseală, căldura este transmisă prin tuburi sau prin cabluri către șapa de beton a podelei, iar apoi către încăpere.

Încălzirea camerei se face uniform, fapt care sporește confortul. Senzația de pardoseală caldă este, de asemenea, foarte plăcută.

Încălzire prin pardoseală: Parchet stratificat

Este posibilă montarea plăcilor de parchet stratificat, parchet laminat sau vinil ppeste un sistem de încălzire sub pardoseală. Acesta trebuie să fie instalat în beton sau într-un alt strat suport.

În cazul parchetului stratificat din lemn trebuie instalată și o barieră de vapori. Sistemul de încălzire nu trebuie să genereze o temperatură uniformă mai mare de 27 de grade. Atenție! Podelele din lemn de fag sau din arțar nu sunt potrivite pentru montare peste un sistem de încălzire.

Tarkett vă oferă cele mai bune soluții de pardoseli din parchet stratificat.

Încălzire prin pardoseală: Parchet laminat

Parchetul laminat se poate monta peste un astfel de sistem, însă doar după următorul protocol:

Înainte de instalare, temperatura sistemului de încălzire prin pardoseală trebuie să fie setată la 25 de grade Celsius timp de trei zile. Creșteți apoi temperatura cu câte 5 grade Celsius până atingeți capacitatea maximă a sistemului. Păstrați acest nivel timp de trei zile.

Apoi, coborâți temperatura, treptat, cu câte zece grade, până când ați atins o temperatură la suprafața podelei de 18 grade Celsius. Mențineți această temperatură timp de cel puțin trei zile înainte de montare și după instalarea podelei din parchet laminat.

Nu uitați să instalați o barieră de vapori.

Pentru a alege o podea din parchet laminat Tarkett pentru casa dumneavoastră, intrați aici.

Încălzire prin pardoseală: Starfloor Click

Dacă preferați o pardoseală LVT, atunci Starfloor Click este cea mai bună alegere în cazul în care doriți să o montați desupra unui sistem de încălzire prin pardoseală.

Este necesar ca temperatura la sol să fie de 15 grade Celsius înainte de instalare, în timp ce după montare temperatura maximă nu trebuie să depășească 27 de grade Celsius.

Starfloor Click se montează flotant (fără lipire). Procesul este foarte ușor de dus la bun sfârșit. Montarea se face rapid, fără efort sau costuri suplimentare, fiind un material ideal pentru renovări.

Pardoseala LVT Starfloor Click este disponibilă sub formă de dale sau plăci. Este un produs fiabil și rezistent, cu o durată mare de viață și foarte ușor de întreținut.

Acest tip de pardoseală modulară este stabil, practic și igienic, venind într-o gamă largă de culori, dar și modele care reproduc perfect materiale naturale precum piatra sau lemnul. Este o pardoseală foarte confortabilă, impermeabilă și modernă, excelentă pentru montarea peste un sistem de încălzire.

Comentariile sunt dezactivate