• Bucătărie spațioasă și luminiasă, cu masă în mijloc, amenajată cu pardoseală din LVT

Cele mai bune idei pentru amenajarea bucătăriei

Bucătăria este camera în care viața prinde gust, în care ne desfătăm simțurile cu aromele preferate și în care ne petrecem timpul alături de cei dragi. Modul în care este amenajată e esențial pentru starea noastră de bine. De aceea, îți voi oferi câteva idei prin care să obții acea atmosferă unică, pe gustul tău.

Pentru a avea o bucătărie confortabilă, dar și funcțională, este necesar ca electrocasnicele, spațiul de lucru și cele de depozitare să fie aranjate astfel încât să permită desfășurarea cursivă a activităților de gătit. Acesta este principiul triunghiului, un ghid pentru organizarea cât mai eficientă a spațiului. Forma lui depinde însă de mărimea camerei. În bucătăriile lungi și înguste, de apartament, această cameră devine liniară, iar triunghiul muncii se transformă într-o linie.

Idei de amenajare pentru bucătării mici

În privința amenajării unei bucătării mici, te sfătuiesc să alegi un design cât mai simplu. În primul rând, evită aglomerarea spațiului și renunță la o parte dintre dulapuri în favoarea rafturilor. Acestea aduc un plus de eleganță încăperii, facând parte din tendințele anului 2019. Poți renunța la dulapul dintre chiuvetă și aragaz, iar rafturile pot deveni locul de depozitare pentru veselă, accesorii de bucătărie sau recipientele pentru condimente.

Bucătărie mică. cu bar și lămpi de tavan albe

O bucătărie mică poate fi transformată un colț de rai, dacă alegi cele mai bune idei de amenajare

Culori și texturi

Fie că optezi pentru o bucătărie modernă sau una clasică, texturile și culorile sunt elementele care vor crea atmosfera dorită. Albul sau culorile foarte închise nu se demodează niciodată, însă trebuie să alegi în funcție de mărimea camerei. Într-o bucătărie mică, albul aduce strălucire și dă senzația unui spațiu mai mare, în timp ce o încăpere spațioasă poate fi decorată folosind chiar clasicul negru, creându-se astfel o atmosferă elegantă.

O altă idee de amenajare a bucătăriei este să incluzi una dintre culorile anului 2019. Și ce loc mai bun poți găsi pentru nuanțele ”pofticioase”, alese de Institutul Pantone, decât bucătăria? Culorile vibrante și îndrăznețe de portocaliu dulce sau roșu picant și-ar putea găsi loc cu ușurință în acest spațiu, așa că nu ezita să le folosești.

Accesoriile metalice, sticla și lemnul fac parte din cele mai moderne trenduri pentru bucătării, iar materialele naturale au darul de a aduce frumusețe și căldură spațiului. Chiar florile pot reprezenta elemente importante în design, aducând natura mai aproape de tine.

Pardoseala potrivită pentru bucătării de bloc sau casă

Crezi că renovarea sau amenajarea bucătăriei, și în special instalarea unei pardoseli noi, va fi anevoioasă? Acest lucru tocmai a devenit de domeniul trecutului, mai ales că acum ai la dispoziție materiale moderne, care ușurează întregul proces și te scutesc de neplăceri și praf.

În locul clasicelor plăci de gresie, acum ai o nouă soluție eficientă și de mare efect pentru bucătărie: plăcile LVT. Spre exemplu, Starfloor Click 30 de la Tarkett este o pardoseală LVT cu design modern și caracteristici termice și acustice excelente. Ce o face ideală pentru renovări? Are proprietăți antibacteriene, este foarte ușor de instalat și compatibilă cu orice tip de design interior, datorită diversității de modele.

Pardoseală cu modele geometrice, din colecția Starfloor Click 30, o coleție perfectă amenajarea bucătăriei

Plăcile LVT din colecția Starfloor Click 30 sunt ideale pentru renovarea sau amenajarea rapidă a bucătăriei

Frumusețea motivelor geometrice și designul din structura lemnului natural vor da viață și strălucire bucătăriei tale. Efectul atractiv și extrem de interesant este suficient pentru a transforma pardoseala în punctul de atracție al încăperii.


De la rustic la elegant, culorile și modelele din colecția Starfloor Click îți oferă numeroase opțiuni și odată ce te-ai jucat cu designul pardoselii, nu-ți vei mai dori să te întorci la plăcile clasice, uni.

Bucătărie elegantă, modernă, în culori închise și o pardoseală LVT care imită lemnul

O bucătărie elegantă are nevoie de o pardoseală pe măsură pentru a străluci și a atrage toate privirile. Starfloor Click 30 vine și în varianta ce imită perfect lemnul natural

Montarea pardoselii LVT


Starfloor Click 30 este o colecție de plăci LVT de care te poți bucura rapid în bucătărie, datorită sistemului de instalare cu click, care fixează dalele de PVC fără efort. În plus, această pardoseală se montează pe stratul suport existent, astfel că nu este nevoie să îndepărtezi suprafața actuală. Dacă ai o pardoseală din gresie, plăcile LVT se montează foarte ușor peste aceasta, în sistem flotant (fără adeziv). Ceea ce înseamnă că te vei bucura imediat de noua ta pardoseală. Plăcile LVT din colecțiile Starfloor Click sunt compatibile și cu sistemele de încălzire în pardoseală, astfel că te vei putea bucura de căldură pe toată suprafața pardoselii. În plus, acest material este foarte ușor de curățat și de întreținut, aspecte foarte importante în bucătărie.

Bucătărie cu mobilă albă și pardoseală închisă la culoare

Plăcile LVT pot fi instalate rapid, nu ai nevoie de adeziv, iar întreținerea se face extrem de ușor, astfel că vei avea mereu o bucătrie curată și plină de farmec

O altă idee de amenajare este parchetul de lemn, triplustratificat, din portofoliul Tarkett. Acesta îți va permite să creezi o trecere uniformă între bucătărie și hol sau alte camere, iar cu o întreținere corespunzătoare va rezista o viață. Dacă alegi parchetul, atunci optează pentru culori mai deschide, având în vedere că bucătăria este un spațiu circulat.

Indiferent dacă alegi parchet sau LVT, bucătăria ta va avea o pardoseală caldă și plăcută, iar tu îți poți dedica toată energia petrecând timp alături de cei dragi.

Comentariile sunt dezactivate