• Baie cu dus în alb și negru

Modele de băi moderne

Baia este spațiul în care utilul și plăcutul trebuie să se îmbine armonios, pentru a crea atmosfera pe care ți-o dorești. O baie modernă poate include piese de mobilier în tendințe, în timp ce pentru decorațiuni poți alege elemente care să ofere energie sau contraste interesante. Înainte de amenajare sau renovare, îți oferim câteva modele de băi moderne din care să te inspiri.

Modele de băi moderne

Indiferent de spațiul de care dispui, amenajarea trebuie să poarte amprenta stilului personal. Baia este un spațiu funcțional, dar aceasta nu înseamnă că nu poate fi vedeta casei. Stilul modern poate fi diferit pentru fiecare dintre noi, însă, în general, acesta presupune un concept bazat pe forme geometrice, culori neutre, puține elemente decorative și materiale naturale.

O baie modernă trebuie să emane simplitate, astfel, designul ideal trebuie să includă obiecte sanitare cu aceeași formă, mult alb și eventual nuanțe de gri sau chiar negru, care să ofere un contrast interesant. De asemenea, o baie complet albă poate fi o idee inspirată dacă preferi stilul minimalist. Pentru a ieși din tipare, încearcă să incluzi în încăpere un perete despărțitor, o chiuvetă cu formă inedită sau o baterie cu design futurist.

Baie luminioasă, cu mobilă bej dreptunghiulară

Liniile drepte și culorile neutre te ajută să creezi un decor modern în baia ta

Materiale naturale

Includerea materialelor naturale este una dintre tendințe în amenajarea băilor moderne, iar modelele realizate și recomandate de designerii de interior sunt grăitoare. Marmura, plăcile terrazzo, terracotta și chiar betonul sunt materialele care completează decorul simplu și elegant. Pentru a aduce natura mai aproape și pentru a te bucura de energia ei, poți înviora spațiul cu plante verzi.

Plantă verde și decorațiuni maro

Plantele verzi și alte decorațiuni pot înviora aspectul băii

Lumina

Lumina este foarte importantă într-o baie modernă și poți folosi corpurile de iluminat pentru a crea atmosfera care să dea viață spațiului. Poți pune în valoare oglinda, cada sau un anumit perete, utilizând lămpi, spoturi sau led-uri. De asemenea, lumina naturală este esențială într-un design simplu, dar și într-o încăpere mică. Tot pentru băi mici, un duș cu pereți din sticlă va fi nu doar un element modern, dar și cel care va crea iluzia unei camere mai mari.

Baie albă cu pardoseală din vinil impermeabil, tip parchet

O baie cu mobilier de culoare deschisă si o fereastră mare, prin care pătrunde lumină din abundență, oferă o atmosferă plăcută

Pardoseală în tendințe pentru baia ta

Pentru că un decor modern nu este complet fără o pardoseală pe măsură, suprafața pe care o vei alege trebuie să fie nu doar frumoasă, cu modele contemporane, ci și practică și performantă. Cel mai nou material preferat de designeri este vinilul, care poate îndeplini cele mai exigente cerințe de igienă. Și de ce să te oprești la pardoseală? Poți amenaja baia creând un efect vizual unitar, cu ajutorul unui sistem pentru încăperi umede, pe care îl găsești în portofoliul Tarkett, care include atât pardoseli, cât și tapet și accesorii asortate.

Baie cu mobilier gri închis și sistem pentru spații umede, cu pardoseală cu model

O baie modernă are nevoie de finisaje pe măsură. Sistemele pentru spații umede îți oferă cele mai variate modele pentru pardoseală

Disponibilă în culori și modele moderne, precum marmură regală, pietriș, beton nefinisat sau stejar, Aquarelle Floor este o pardoseală impermeabilă și igienică din vinil (covor PVC), potrivită pentru băi. Ideal pentru spațiile care necesită un nivel crescut de igienă, acest material este ușor de curățat, cald și plăcut la atingere. Colecția Aquarelle Floor face parte dintr-un concept antiumezeală, iar dacă alegi produse din gama completă, îmbinările perfecte, aproape invizibile, asigură o impermeabilitate superioară, atât de necesară în baie.

Pardoseala PVC din colecțiile antiumezeală oferă nenumărate posibilități de design, în ton cu cele mai noi tendințe în amenajări, cu ajutorul modelelor seducătoare. Mai mult, aspectul lor plăcut se împletește cu utilitatea, pentru că aceste suprafețe sunt calde, confortabile și, mai ales, igienice. Rezistente în timp, sistemele pentru camere umede beneficiază de o garanție de 10 ani, dacă materialul este instalat de un montator calificat.

Baie cu dus, în alb și negru și sistem pentru camere umede de la Tarkett

Baia modernă trebuie să emane stilul personal, iar sistemul pentru spații umede de la Tarkett, cu modele dintre cele mai variate, te poate ajuta să creezi decorul la care visezi

Întreținerea pardoselii PVC

Suprafețele oferite de Tarkett în colecțiile pentru camere umede beneficiază de tratamentul Top Clean, care facilitează curățarea și întreținerea. Pardoseala trebuie aspirată, curățată cu un detergent alcalin și clătită cu apă curată, în timp ce pentru tapetul PVC ai nevoie de un detergent cu pH neutru.

Amenajarea unei băi moderne devine mult mai ușoară și îți poate aduce rezultatul dorit, mai ales când ai de ales între sute de modele în trend. Astfel, poți fi designerul propriei tale băi.

Comentariile sunt dezactivate