• Amenajarea bucatariilor moderne

Bucătării moderne

Bucătăria este un spațiu foarte important în care se investește adesea foarte mult. Iată tot ce trebuie să știi despre elementele amenajării unei bucătării moderne.

Este practic inima casei, locul unde se gătește, se mănâncă, iar familia are ocazia să se adune pentru a sta la povești. De aceea, necesită o atenție deosebităși trebuie amenajată cu multă grijă. Pentru a amenaja o bucătărie modernă nu este suficient să investești foarte mult în aparatura de ultimă generație. Spațiul respectiv trebuie să fie cât mai practic și ușor de utilizat, să corespundă mai multor nevoi.

În 2017 accentul se pune pe formă, funcțiune și estetică. Stilul industrial a evoluat în timp, rămânând unul dintre preferate pentru acest an și nu numai. Așa că îmbină frumusețea unor materiale brute precum, lemnul, betonul sau piatra, cu finisaje din marmură, cuarț sau metale mate.

Amenajarea bucătăriilor moderne: Mobilierul

Pentru un plus de efect, realizează în mobila de bucătărie nișe dreptunghiulare, dispuse pe înălțime sau pe lățime, într-o culoare contrastantă. Nu le folosi ca spații de depozitare, așează în ele o fructieră cu un design îndrăzneț, câteva cărți cu rețete sau un alt obiect de decor. Cred că am văzut suficient în anii precedenți clasica faianță albă pătrată. Oricât de versatilă ar părea ea, este momentul să apelăm la forme mai îndrăznețe care pot reprezenta un detaliu frumos de bucătărie. Optează pentru plăci mici dreptunghiulare sau chiar pentru fâșii foarte subțiri. Dacă nu te simți inspirat să combini mai multe culori sau să realizezi un imprimeu, poți merge pe o variantăclasică, monocromă.

Amenajarea bucătăriilor moderne: Pardoseala

În bucătărie pardoseala joacă un rol extrem de important, de aceea nu trebuie s-o neglijezi sau săfaci rabat la calitate în ceea ce o privește. Aceasta trebuie să fie cât mai ușor de întreținut, rezistentă la uzurăși zgârieturi, dar și impermeabilă.

Înlocuiește clasicele dale de ceramică cu o pardoseală din vinil. Este rezistentă, confortabilă la mers, atenuează zgomotul și oferă o senzație plăcută picioarelor desculțe. Plăcile sunt realizate din cinci straturi și sunt disponibile în portofoliul Tarkett într-o gamă largă de culori și modele, ce satisfac toate gusturile. Este bine de știut că pardoseala din vinil se monteazăși se întreține ușor, iar nu în ultimul rând, este o variantă economică.

Pentru o bucătărie modernă iți recomand să optezi pentru colecția Evolution de la Tarkett. Are ca atuu o nouă tehnologie de producție ce permite ca lacul de la suprafață săfie extrem de puternic, fapt ce i-a crescut de 7 ori rezistența la uzură. În funcție de preferințe, finisajul său poate fi mat sau lucios.

Amenajarea bucătăriilor moderne: Culorile

Anul acesta în bucătării moderne se poartă foarte mult tonurile monocrome. Cele mai populare fiind griurile, bejurile și nuanțele de alb. Ca accent de culoare îți recomand să mergi pe negru, emană stil și versatilitate. Îl poți utiliza la scaune model Thonet, corpuri de iluminat industriale sau polițe metalice pentru veselă. În plus, nu uita de piesele cele mai importante și anume, aparatura electrocasnică. Aceasta trebuie să fie cât mai performantă pentru a satisface nevoile unei bucătării moderne, dar și ale unei familii care vrea să mănânce cât mai sănătos.

Și nu în ultimul rând, nu face economie în ceea ce privește sistemul de iluminat. Asigură-te că blaturile, zona de spălat și zonele de gătit în general, sunt foarte bine iluminate. Gândește-te că până laistemul de iluminat. Asigură-te că blaturile, zona de spălat și zonele de gătit în general, sunt foarte bine iluminate.

Gândește-te că până la urmă este o cameră de lucru și de aceea, lumina este foarte importantă. Sper că sugestiile mele îți sunt de folos pentru a amenaja bucătăria modernă mult visată.

Comentariile sunt dezactivate