• Cum să îți decorezi sufrageria

Sufrageria, centrul universului dumneavoastră

De la construirea primei case până în era modernă, sufrageria a fost și rămâne punctul central al fiecărei locuințe. Această cameră, unde oamenii își petrec majoritatea timpului, are nevoie de atenție specială atunci când locuința este organizată și decorată.

Când decorezi sufrageria casei tale, este esențial să luați în considerare nevoile celor care folosesc acest spațiu și să faceți această cameră cât mai plăcută și confortabilă pentru prietenii care vin în vizită. Livingul nu este compus doar dintr-o canapea, un fotoliu, un televizor și o măsuță de cafea, ci este un loc unde vă puteți relaxa, odihni sau chiar munci.

Sufrageria modernă este un concept nou, însă camera încă reprezintă locul unde toată familia se reunește, un spațiu confortabil pentru relaxare și distracție, pentru primirea oaspeților, dar și pentru studiu sau muncă.

Cum decorezi sufrageria

Sufrageria, cum se luminează

Când organizați un living, este foarte important să luați în calcul durata zilnică a luminii naturale care pătrunde în cameră. Fiind zona centrală a locuinței, unde oamenii își petrec cea mai mare parte a timpului, sufrageria are nevoie de cât mai multă lumină.

Un număr mare de ferestre sau pereții de sticlă permit luminii naturale să intre în cameră, oferind un efect vizual de mărire a spațiului, un factor important, mai ales atunci când sufrageria este plină de oameni.

Nu este, însă, de ajuns. Sufrageria poate deveni mai spațioasă și cu ajutorul pereților vopsiți în alb, a pardoselilor deschise la culoare și a mobilierului ușor.

Culoarea în sufragerie

Folosirea culorilor calde este o metodă de a crea senzație de confort în sufragerie. O combinație de lumină, tonuri pastel, cu culori luminoase, poate face un interior foarte atractiv, dar și scoate în evidență detaliile expresive ale spațiului.

Sufragerie decorare

Cum se decorează corect sufrageria

Îmbinarea între pereții și podelele deschise la culoare cu mobilierul în nuanțe viu colorate poate duce la un spațiu interesant și expresiv vizual. Dacă decideți să combinați mai multe culori în sufragerie, este foarte important să luați în calcul și texturile diferite ale materialelor pe care le reuniți (suprafețe mate sau lucioase, fine sau brute, etc.). Folosirea în exces a texturilor uniforme poate fi detrimentală aspectului sufrageriei dumneavoastră. În schimb, culorile, texturile și materialele complementare oferă un spațiu care atrage prin confort și căldură.

Mobilierul în sufragerie

Fără mobilier, un living ar fi doar o cameră goală. Alegerea mobilierului depinde de mărimea camerei și culorile dominante din aceasta. Mobila simplă, elegantă și ușoară este recomandată pentru sufrageriile mici, deoarece deschide și mai mult spațiul, în timp ce mobilierul masiv este folosit în cazul livingurilor mari, oferind putere și stabilitate spațiului.

mobilier sufragerie

Cum alegi mobilierul pentru sufragerie

Fluiditate

Este foarte important să oferiți suficient spațiu pentru mișcare în living. Deplasarea simplă de la intrare pănă în capătul camerei trebuie să fie ușor de făcut. Este foarte important ca o sufragerie să fie spațioasă. Dacă spațiul nu este organizat cum trebuie, acest avantaj se poate transforma într-un neajuns. De aceea, unele sufragerii care sunt spațioase oferă impresia unei camere goale și părăsite.

Pe de altă parte, sufrageriile mici sunt de cele mai multe ori aglomerate. Pentru a evita aceste situații, este necesar să găsiți echilibrul între spațiu și decor, pentru a oferi o senzație de armonie.

Sufragerie aerisită

O sufragerie aerisită este o sufragerie comodă

Detaliile

Când decorați un living, este nevoie de atenție suplimentară la detaliile care vor face spațiul mai cald și mai plăcut. Amplificați senzația de spațiu prin perne colorate, vaze, lumânări, toate aceste accesorii oferind o notă personală sufrageriei, la fel ca fotografiile de familie sau tablourile. Chiar și așa, nu ar trebui să folosiți aceste detalii indispensabile în exces, ci cu moderație.

Unul dintre detaliile care contează în designul interior al unei sufragerii, cât și în alte camere ale casei dumneavoastră, este combinația de culori și texturi a pardoselilor. Astfel, puteți crea o atmosferă dinamică, bazată pe tonuri deschise și pe o geometrie clară. Jucați-vă cu nuanțele podelei, iar rezultatele vor fi incredibile.

Comentariile sunt dezactivate