• Culoarea parchetului este extrem de importantă pentru decorul pe care doriți să îl creați în casa dumneavoastră

Ce influență are culoarea parchetului asupra camerei

Una dintre cele mai importante aspecte ale designului interior este alegerea unei pardoseli potrivite. Iată ce influență are culoarea parchetului asupra camerei.

În prezent, există o gamă largă de podele diferite și fiecare dintre ele are iubitorii ei. Parchetul din lemn, parchetul laminat sau podelele din vinil ne îmbogățesc viața și spatiul în care trăim.

Fiecare grup poate fi împărțit ușor în două subdiviziuni: podele deschise și podele închise.

Culoarea parchetului definește caracterul spațiului în care este instalată, are o mare influență asupra spațiului și contribuie foarte mult la identitatea camerei.

Când alegeți o pardoseală, gândiți-vă la ea ca la o mare pânză goală, iar la mărimea, forma, textura și culoarea dalelor ca la pensulele pe care vreți să le folosiți pentru a o picta.

Influența culorii parchetului: camere cu podele deschise

Podelele deschise măresc spațiul, fiind potrivite pentru camerele mici, luminate slab. Folosirea pardoselilor deschise la culoare scot în evidență camera și decorul care o completează. O podea deschisă devine, astfel, o sursă de lumină. Dacă instalați dalele pe direcția sursei naturale de lumină, camera va părea mai mare și mai luminată.

Parchet in nuante deschise

Parchet deschis la culoare

Un alt avantaj al podelelor deschise este faptul că dau eleganță spațiului, scot în evidență contururile ei, cât și mobilierul. Eleganță, sensibilitate și puritate sunt doar câteva dintre sentimentele pe care le stârnește o podea deschisă. Moi și deschise, aceste podele sunt ideale pentru visători și romantici, oferind o bună sursă de inspirație. În prezent, pardoselile deschise sunt instalate mai ales în locuințe decorate într-un stil modern. 

Influența culorii parchetului: camere cu podele închise

Precum yin și yang, podelele deschise și cele închise reprezintă două opusuri care definesc spațiul într-o manieră similară, însă complet diferită.

Pardoselile închise sunt o marcă tipică a arhitecturii tradiționale și a interioarelor clasice.

Podelele închise la culoare sunt folosite, de cele mai multe ori, în spații mari și bine luminate. Misiunea lor este de a completa senzația de căldură a unei case de familie și de a crea o atmosferă plăcută.

Parchet in culori inchise

Parchet închis la culoare

Când vă gândiți la o casă, la căldura pe care o oferă, cu siguranță vă imaginați un spațiu în care culoarea închisă a lemnului este dominantă, atât în ceea ce privește pardoseala, cât și în forma celorlalte elemente care completează interiorul. Podeaua închisă atrage atenția.

Nuanțele închise oferă o senzație de siguranță, stabilitate și infinit, o impresie de durabilitate, iar toate aceste valori oferite de lemn sunt baza noțiunii de familie și de acasă.

Influența culorii parchetului: combinații

Pentru cei care sunt mai nehotărâți, există o variantă complet diferită, însă tot mai populară în designul modern – combinarea nuanțelor. Prin alăturarea diferitelor culori pe pardoseală, obțineți o experiență interioară distinctă. Totul devine dinamic și, prin mici intervenții, un interior simplu obține o nouă formă.

Culoarea parchetului combinatii

Combinații de nuanțe ale parchetului

Alegeți cea mai bună culoare pentru pardoseala casei dumneavoastră, potriviți-o cu spiritul arhitectural al clădirii și conectați-o cu decorul interior al spațiului pentru a crea o casă de vis, o locuință pe care mereu ați dorit-o.

Comentariile sunt dezactivate