• caracteristici specii lemn folosite pentru parchet

Parchet. Caracteristicile fiecărei specii de lemn

Dacă doriți să aflați mai multe despre diferențele dintre speciile de lemn folosite pentru parchetul de lemn, acest articol vă va ajuta.

Parchetul din lemn este printre cele mai bune soluții pentru pardoseala dumneavoastră. Pe lângă aspectul estetic greu de egalat, un parchet din lemn este extrem de durabil și de confortabil.

Caracteristicile parchetului de lemn și a speciilor de lemn folosite

Un copac este ca un pachet secret. Îți poți face o idee generală despre conținut, însă nu știi niciodată ce o să fie înăuntru. Fiecare bucată de lemn este unică.

Tarkett vă oferă specii de lemn de cea mai bună calitate, iar pardoselile sunt finisate cu multă grijă, pentru rezultate excelente.

Iată câteva informații importante despre speciile de lemn oferite de Tarkett.

Parchet din lemn de stejar

Stejarul (Quercus Robur) este poate cel mai popular lemn pentru pardoseli și mobilier. Este un lemn frumos, de esență tare și cu un aspect foarte elegant. Stejarul are toate calitățile necesare pentru o pardoseală durabilă.

În funcție de ce părți ale copacului sunt folosite pentru parchet, stejarul oferă o varietate de tonuri. Dacă sunteți în căutarea unei podele cu nuanțe calme și sobre, stejarul este alegerea ideală.

Parchet din lemn de mahon african

Mahonul African (Sapele) are o granulație flexibilă, dar robustă, fiind de o culoare maroniu-roșiatică. Acest lemn elegant capătă, cu timpul, o nuanță mai închisă și are un luciu roșiatic când este lustruit.

Parchet din lemn de frasin

Frasinul (Fraxinus excelsior) este un lemn nobil, care a apărut în timpul perioadei calde din urmă cu 8.000 de ani. Frasinul este tare și durabil, fiind ideal pentru pardoseli.

Culoarea podelelor din frasin este deschisă și caldă, materialul având o textură maronie, care creează o atmosferă vibrantă și prietenoasă.

Când este supus tratamentelor termince, lemnul de frasin primește o nuanță bogată și întunecată.

Parchet din lemn de merbau

Merbau (Intsia bijuga) are un aspect tropical și rafinat, oferind eleganță camerelor. Merbau trăiește în Asia, în special în Indonezia și Filipine. Aspectul său exotic, cu variații naturale de culoare și nuanțe de roșu se îmbină perfect cu duritatea și persistența lemnului –  un veritabil parchet de lux.

Merbau crește în condiții tropicale și are nuanțe naturale galbene și albe. Este un lemn de esență tare, iar podelele din Merbau sunt printre cele mai rezistente.

Parchet din lemn de fag

Fagul (Fagus sylvatica) poate trăi până la 400 de ani. Este un copac căruia îi place umbra. O plimbare printr-o pădure de fagi este o experiență foarte plăcută. Podelele din fag transmit un sentiment similar.

Granulația lemnului de fag este interesantă, iar culoarea plăcută a materialului oferă eleganță și stil. Mai mult, fagul este tare și durabil, iar îmbătrânirea lemnului este grațioasă.

Tarkett are o experiență de un secol în domeniul pardoselilor, timp pe care l-a dedicat excelenței și considerației pentru consumatori. Tarkett elimină imperfecțiunile naturale ale lemnului, precum găurile provocate de noduri sau de viermi și păsări, cât și petele negre sau alte crăpături.

Aspectul vizual al lemnului poate varia. Astfel, Tarkett sortează lemnul și îl clasifică în mai multe familii, pentru a obține un aspect specific al podelelor.

Iată câteva dintre clasificările lemnului folosite de Tarkett:

Select – foarte fin

Premium – lemn uniform cu mici variații

Nature – cu granulație tradițională

Rustic – lemn plin de viață, cu noduri

Robust – lemn plin de viață, cu mai puține noduri, dar cu mai multe variații de culoare

Podelele din lemn de fag nu sunt compatbile cu încălzirea prin pardoseală.

Pentru a consulta oferta de parchet din lemn Tarkett, intrați aici.

Comentariile sunt dezactivate