• Living luminos, spațios, cu mobila putina

Stilul minimalist în designul interior. Ce este și cum îl obținem

Stilul minimalist este unul extrem de apreciat în designul interior, mai ales de către cei care își doresc o casă modernă. Motto-ul ”Less is more” (Mai puțin înseamnă mai mult) este definitoriu pentru acest stil, iar asta presupune un spațiu în care simplitatea creează atmosfera. Iată care sunt însușirile stilului minimalist și cum îl putem obține.

Stilul minimalist este unul relativ nou, acesta luând naștere la sfârșitul anilor ’60, începtul anilor ’70. În câteva cuvinte, stilul minimalist conține doar elemente esențiale, iar într-o casă aceasta înseamnă că spațiul va fi unul aerisit, cu accesorii puține și de efect, cu spații albe luminoase și linii drepte.

Caracteristicile stilului minimalist în designul interior

  • Simplitatea în forme și funcționalitate
  • Finisaje simple pentru pereți
  • Spații aerisite, albe, foarte luminoase
  • Elemente decorative cat mai simple
  • Folosirea strategică a materialelor, pentru a atrage din punct de vedere vizual

Cum obținem stilul minimalist

Culorile

Într-o cameră decorată în stil minimalist, predomină culorile neutre, precum gri, bej, negru și cât mai mult alb. Contrastele între închis și deschis, sunt de asemenea potrivite, pentru amplificarea senzației de spațiu aerisit.

Camera in stilul minimalist, cu putina mobila si doua tablouri cu rame negre

Pentru o cameră în stilul minimalist culorile neutre oferă luminozitate, spațiu, iar contrastele în proporțiile potrivite sunt de mare efect

Pereții

De regulă, pereții de culoare albă reprezintă o alegere potrivită într-un design minimalist, însă poți opta și pentru pete de culoare, care vor sparge monotonia. Poți alege să vopsești un perete în altă culoare sau poți opta pentru o formă geometrică extrem de simplă și viu colorată pe pe un singur perete. Chiar dacă folosești nuanțe neutre, nu trebuie să te ferești de culori tari, vibrante. Trebuie însă să păstrezi proporția potrivită.

Mobila

Pentru a obține un spațiu aerisit este nevoie ca numărul obiectelor de mobilier să fie cât mai redus. Chiar dacă încăperea este mare, este bine ca mobila să ocupe cât mai puțin spațiu, pentru a evita aglomerarea. Optează pentru mobilier în linii drepte, fără modele, în culori neutre. Nu trebuie să pierzi din vedere că principalul rol al mobilei în stilul minimalist este funcționalitatea și un aspect cât mai simplu.

Camera cu mobila simpla si culori in alb si maro

Ordinea, liniile drepte și mobila simplă sunt atributele unei încăperi în stilul minimalist

Texturi

Cuverturile sau pernele fac parte din decorul oricărei case, iar stilul minimalist nu face excepție. Totuși, ai grijă la culori și forme. Este bine să le asortezi cu restul nuanțelor alese, în tonuri neutre, pentru a nu obține un mix prea mare de culori și forme.

Pardoseala

Pentru o pardoseală care să se potrivească stilului, trebuie să alegi nuanțe neutre, iar printre materialele ideale sunt lemnul și piatra. Pentru un aspect frumos și natural îți recomand parchetul din lemn sau parchetul laminat.

Bucatărie albă cu parchet din lemn maro deschis

Parchetul din lemn, în culori calde este alegerea perfectă pentru un decor minimalist

Parchet din lemn

Printre modelele de parchet din lemn potrivite pentru un decor minimalist se numără mai multe colecții de la Tarkett. Tango Art, în nuanțe calde și deschise, poate fi alegerea ideală. Eleganța, dar și durabilitatea acestui tip de parchet îl recomandă, dacă vrei o pardoseală pe termen lung. De asemenea, Salsa Art Vision, cu nuanțele sale de alb și bej, este un parchet din lemn care poate completa perfect un decor minimalist.

Parchet laminat

Parchetul laminat este și el o opțiune excelentă pentru pardoseală. Colecția Estetica de la Tarkett îți poate oferi pardoseala ideală pentru stilul minimalist. În special nuanțele neutre și deschise amplifică senzația de spațiu și oferă camerelor un aspect deosebit.

Dacă preferi ordinea și eleganta atunci stilul minimalist este pentru tine. Acest stil este unul care valorifică spațiul, îl pune în valoare cu elemente cât mai simple. Deși este un stil considerat nou, minimalismul și-a cucerit deja adepții prin simplitatea formelor, prin echilibrul pe care îl aduce și prin aspectul luminos și aerisit.

Comentariile sunt dezactivate