Se pune parchet în bucătărie? Tipuri de pardoseală recomandate de specialiști
Utilizarea parchetului în bucătărie poate fi o dilemă comună cu care mulți proprietari se pot confrunta. Într-adevăr, se evită deseori utilizarea finisajelor din lemn în bucătărie din cauza umezelii sau pentru că pot intra în contact direct cu apa. Însă există soluții dacă chiar îți dorești să oferi un alt aer bucătăriei tale.
Este bine sau nu sa montezi parchet în bucătărie?
În ultimii ani, s-a observat o tendință în amenajarea bucătăriilor, care constă în combinarea parchetului cu alte tipuri de pardoseli, cum ar fi cele din PVC sau gresie. Această abordare aduce o serie de avantaje, iar în continuare îți vom prezenta câteva dintre ele. Astfel, vei putea decide mai ușor dacă este o opțiune potrivită pentru tine sau nu.
Avantajele unui parchet dacă ai un open space
Fiind un material natural, lemnul te va ajuta creezi o atmosferă cât mai călduroasă și primitoare. Poate fi integrat mult mai ușor în orice stil de amenajare interioară, fie că preferi unul minimalist sau puțin mai încărcat.
Amenajarea unui open space oferă și alte avantaje estetice: prin îmbinarea celor două zone vei beneficia de mai multă fluiditate în design.
Pentru un maximum de efect, poți opta pentru utilizarea a două tipuri de pardoseli, care vor delimita zona de gătit și restul sufrageriei: parchet din lemn pentru zona de luat masa (în anumite condiții poți lua în calcul și laminatul) și pardoseală LVT sau PVC, pentru zona de gătit. Astfel, obții nu doar un open space elegant și confortabil, datorită parchetului din lemn, dar și un spațiu practic și ușor de întreținut.
Cele mai bune pardoseli pentru bucătărie
Când a sosit momentul să alegi pardoseala pentru bucătărie, trebuie să iei în calcul toate aspectele necesare. Cele mai importante caracteristici la care să fii atent sunt: să fie antiderapantă, rezistentă la apă, rezistență la pete, grosimea pardoselii, durabilitate și aspect.
ICONIK 260D, pardoseală din PVC perfectă pentru bucătărie
Dacă ești în căutarea unei soluții de pardoseală pentru bucătărie, ICONIK 260D ar putea fi alegerea perfectă. Această colecție vine într-o gamă variată, de la decor de lemn și piatră, până la printuri grafice, oferind astfel multe posibilități de amenajare. Cu o performanță excelentă, această pardoseală din PVC se remarcă prin rezistența la uzură și absorbția fonică de până la 16dB. ICONIK 260D este o alegere ideală pentru bucătărie. În plus, datorită tratamentului de suprafață Extreme Protection, această pardoseală este ușor de întreținut și își păstrează aspectul original pentru o perioadă îndelungată.
Pardoseala PVC, ideală pentru bucătărie
Pardoseala din PVC este cu siguranță o alegere excelentă pentru bucătărie, datorită proprietăților sale de rezistență la apă și pete. În plus, spre deosebire de pardoselile din lemn solid, care se pot contracta sau dilata în contact cu umiditatea, pardoseala din PVC este mai stabilă și mai puțin afectată de astfel de schimbări. Astfel, vei avea o pardoseală care își păstrează aspectul original în timp, fără să fie afectată de umiditate sau alte condiții de mediu specifice bucătăriei.
Combinații de materiale
Alegerea unui mix de materiale pentru bucătărie poate oferi un aer inedit. Dacă spațiul îți permite, poți alege o combinație de gresie în zona de gătit cu parchet în zona unde servești masa sau pardoseală din PVC în zona de gătit cu parchet de esență tare în cealaltă parte.
Întreținerea pardoselii din bucătărie
Pardoseala de bucătărie trebuie să fie durabilă, să reziste bine la umiditate, la pete şi la zgârieturi şi să fie uşor de curăţat şi întreţinut. Dacă alegi pardoseala din PVC, poți elimina rapid petele și murdăria cu un aspirator și un mop, doar că va trebui să faci asta mai frecvent decât în celelalte camere.