• Vinil sau linoleum

Vinil sau linoleum. Care este alegerea mai bună?

Vinil sau linoleum? Un număr suprinzător de mare de oameni cred că pardoselile din vinil și cele din linoleum sunt una și aceeași. Nimic nu poate fi mai departe de adevăr.

Confuzia între vinil și linoleum se datorează faptului că suprafețele, deși diferite, au un aspect similar. Pentru a clarifica diferențele dintre cele două materiale, vă invităm să citiți acest articol.

Vinil sau linoleum? Avantajele linoleumului

Linoleumul este unul dintre cele mai vechi tipuri ”naturale” de pardoseală care încă este folosit. Materialul a fost creat în urmă cu peste un secol și jumătate în Anglia.

Podelele de linoleum au fost foarte populare până după cel de-Al Doilea Război Mondial, când materialele sintetice, mai ieftine și mai flexibile, precum vinilul, au intrat pe piață.

Cu toate că a fost marginalizat vreme de câteva zeci de ani, linoleumul este un material prietenos cu mediul și își face o revenire spectaculoasă pe piața soluțiilor pentru pardoseli.

Linoleumul este realizat în întregime din materiale brute naturale și este compus din ulei de in, răşină de pin, plută, lemn, diverşi pigmenţi şi carbonat de calciu (calcar). Meșeteșugul linoleumului era mult mai avansat între cele două Războaie Mondiale, când se realizau o serie de modele foarte complicate, însă și astăzi este disponibil într-o gamă largă de culori și modele grafice.

Ca pardoseală, linoleumul este foarte durabil. O dușumea de linoleum poate dura și 40 de ani. Cum linoleumul este realizat din materiale naturale, este biodegradabil.

Iată câteva atuuri ale linoleumului:

 • Previne dezvoltarea bacteriilor.
 • Linoleumul îmbunătățește calitatea aerului și este o alegere excelentă pentru persoanele care suferă de astm.
 • Este natural și reciclabil.
 • Linoleumul Tarkett este certificat Cradle to Cradle.
 • Este disponibil într-o gamă largă de culori.

Dacă sunteți în căutarea unei soluții pentru podelele dumneavoastră, aruncați o privire și pe colecția de linoleum Tarkett. Veți fi surprinși de cât de fiabil și versatil este acest material.

Găsiți toată oferta de linoleum Tarkett aici.

Linoleumul modern este proaspăt și dinamic, oferind o combinație între tehnologia de producție clasică și noile tehnici XF.

Prin caracteristicile sale naturale, linoleumul oferă rezistență și este foarte ușor de întreținut. Linoleumul modern trece cu bine toate testele în ceea ce privește aspectul, funcționalitatea, costurile și sustenabilitatea. Colecția Tarkett Linoleum XF vine în 88 de culori dinamice, fiind potrivit pentru toate nevoile clienților.

De celalată parte, vinilul are și el numeroase calități.

Vinil sau linoleum? Avantajele vinilului

În primul rând, vinilul sau covorul PVC nu este doar un singur produs. Gama Tarkett de produse eterogene și omogene din vinil vă oferă soluții pentru pardoseală cu diferite calități, care sunt ideale pentru aproape toate zonele din locuința dumneavoastră.

Iată câteva dintre cele mai mari avantaje ale podelelor din vinil:

 • Este un material compact și are proprietăți acustice foarte bune. Este ideal pentru instituții foarte circulate, precum spitalele sau școlile.
 • Vinilul în plăci este excelent pentru birouri.
 • Plăcile de vinil de lux oferă un look exclusivist spațiilor de prezentare sau magazinelor de retail.
 • Vinilul este un material care oferă o excelentă aderență. Riscul de a aluneca pe acestă suprafață este minim.
 • Vinilul este impermeabil. Poate fi montat atât pe pardoseală, cât și pe pereți, fiind foarte rezistent la apă.
 • Exista soluții diferite pentru pereți și pardoseală. Tarkett oferă sisteme gândite complementar pentru astfel de funcțiuni, cum ar fi conceptul pentru camera udă care combina un covor PVC cu tapet PVC. Mai multe detalii aici.
 • De asemenea, unele produse din vinil au proprietăți antistatice, iar podelele din PVC conduc bine electricitatea. Este o alegere excelentă pentru camerele cu echipamente sensibile, cum ar fi aparate de ultrasunete, scannere, servere sau computere.

Rolul culorilor și designului vinilului este foarte important pentru personalizarea spațiului, mai ales în școli sau spitale, unde este necesară o atmosferă relaxată.

Găsiți colecțiile de vinil rezidențial Tarkett, dar și pe cele de vinil omogen și vinil eterogen.

Ce credeți? Care material vă atrage mai mult: vinil sau linoleum?

Comentariile sunt dezactivate