• Cu ce asortăm parchetul gri - parchet din colecția Salsa Art

Cu ce asortăm parchetul gri pentru un design interior modern

Fără îndoială, pardoselile din lemn oferă confort și căldură oricărui tip de spațiu. Lemnul se găsește sub o largă varietate de modele, sub diverse culori, texturi sau desene ale fibrelor lemnoase. La fel și pardoselile din lemn variază în funcție de specia lemnului, de intensitatea baițului sau de variația culorii. Un parchet de lemn gri îți oferă nenumărate posibilități de design interior în ceea ce privește stilul amenajării, fie că este vorba de rustic, vintage sau modern. Cel mai adesea vedem nuanțe calde de gri combinate cu galben, maro sau bej, iar nuanțele reci cu tonuri de albastru sau verde.

Cu ce asortăm un parchet gri într-o cameră modernă

Culoarea gri este una subtilă, setează o direcție și un ton al camerei oferindu-i în același timp profunzime și stil. O pardoseală gri este o bază neutră, ideală pentru un spațiu modern și elegant. Multe nuanțe de gri se potrivesc cu o varietate largă de culori, dar pentru a obține rezultatul dorit este important să cunoști subtonurile din pardoseală. Astfel poți alege cele mai potrivite culori complementare care sa complimenteze nuanța parchetului și să amenajezi un interior modern. Este important de știut faptul că o pardoseală într-un gri mai închis reduce vizual dimensiunea unei camere în timp ce culorile mai deschise dau impresia unui spațiu mai luminos și mai aerisit. În ceea ce privește stilul amenajării este perfect pentru interioare moderne, minimaliste, cu influențe high tech sau industriale.

Asortarea culorilor pentru parchetul gri deschis sau gri închis

Cu ce asortăm parchetul gri - cameră cu parchet gri Oak Snow, din colecţia Rumba

Parchetul gri Oak Snow, din colecția Rumba, poate fi asortat cu ușurință, într-un interior modern și luminos

Parchetul gri este disponibil pe piață într-o mare varietate de nuanțe. Așa că n-o să-ți fie greu să găsești nuanța potrivită pentru un design interior modern. În funcție de starea pe care vrei s-o emane spațiul poți merge pe o nuanță caldă de gri, cum este de exemplu Oak Snow din colecția de parchet Rumba. Este potrivită în special pentru camere mici sau dormitoare. Dacă îți plac mai mult nuanțele reci sau culorile mai închise atunci Silver Star din colecția Salsa Art sigur o să fie pe gustul tău. Este o alegere foarte bună pentru un living spațios ce se bucură de multă lumină naturală. Pentru un design interior modern combină-l cu mobilier în nuanțe de alb sau bej și poți adăuga accente de culoare grena. Pentru a face cea mai bună alegere trebuie să iei în considerare dimensiunile spațiului, funcțiunea și luminozitatea sa, dar și alte elemente pe care vrei sa le aplici, culori, tendințe decorative și mobilier. Cu siguranță vei găsi nuanța de gri care ți se potrivește, într-una dintre colecțiile Rumba, Salsa Art, Performance Fashion sau Salsa Art Vision de la Tarkett.

Cu ce asortăm parchetul gri - cameră cu parchet gri Silver Star din colecţia Salsa Art de la Tarkett

Dacă îți plac mai mult nuanțele reci sau culorile mai închise atunci parchetul gri Silver Star din colecția Salsa Art va fi pe gustul tău

Gri este o culoare aparte, cu proprietăți unice, este liniștitoare și nu obosește ochii. Se obține din amestecul negrului cu alb și este utilizată pentru a obține diferite ambianțe sau efecte vizuale.  Îți poate da un sentiment de liniște și stabilitate, în special când este combinat cu alb sau alte culori neutre. Pardoselile din lemn gri au un aspect degajat și sunt o alegere foarte bună pentru un interior modern. O nuanță mai închisă de gri este un fundal perfect pentru culori îndrăznețe și mai intense cum este roșul. În timp ce tonurile deschise sunt o alegere inspirată pentru un dormitor în alb și gri cu accente de galben sau roz. Asta înseamnă că pentru a obține efectul vizual dorit, o combinație de culori frumoasă și pentru a crea ambianță într-o cameră, trebuie mai întâi să alegi nuanța potrivită de gri. Astfel vei reuși să te bucuri de o imagine de ansamblu relaxantă, caldă și confortabilă.

Cum înveselești un dormitor în nuanțe de gri

Dacă tot nu te-am convins de faptul că parchetul gri se potrivește cu aproape orice culoare, îți sugerez câteva combinații de culori cu care sigur nu vei da greș. De exemplu, pentru un dormitor romantic, cald și relaxant poți îmbina gri cu nuanțe deschise de roz sau mov. Gri și albastru se potrivesc pentru un living modern și stilat. În general, accentele de albastru pun foarte bine în evidență griul. Pentru a obține o cameră jucăușă și luminoasă adaugă galben sau verde deschis unui interior în alb și gri. Un parchet gri va merge întotdeauna cu piese de mobilier în nuanțe de bej sau maro.

Pentru pereți poți alege orice culoare, dar iți recomand să optezi pentru nuanțe deschise, în special dacă spațiul este de dimensiuni reduse. Practic, trebuie să fii foarte atent la subtonurile parchetului pentru a alege culorile complementare potrivite pe care să le folosești în cameră. Un parchet gri este perfect pentru un design interior modern. Este extrem de versatil și ușor de asortat așa că nu-l scoate de pe lista cu opțiuni. Temperează culori puternice și vibrante, dar în același timp le pune în evidență pentru a crea un spațiu unitar și coerent. Un parchet gri se adaptează excelent unui interior în stil scandinav, atât de popular în această perioadă. Acest lucru se datorează faptului că se potrivește foarte bine cu nuanțe pastel sau diverse alte tonuri de gri, scoate în evidență finisaje mate și pune în valoare frumusețea naturală a lemnului. Dacă ești adeptul unui interior mai elegant, alege un parchet gri cu un desen al fibrelor lemnoase mai vizibil.

Comentariile sunt dezactivate