• ce este pardoseala LVT

Ce este pardoseala LVT și care sunt avantajele sale

Pardoseala LVT sau Luxury Vinyl Tiles este un produs revoluționar, caracterizat prin duritate, rezistență, care oferă o gamă variată de posibilități de design și care se adresează oricărui tip de spațiu, fie el rezidențial, fie comercial. 

Pentru a-i fi conferită durabilitatea, dar în același timp o grosime redusă, pardoseala LVT este realizată din vinil și dintr-o selecție precisă de minerale, alese în urma unor cercetări îndelungate, care sunt supuse unui proces special, ce presupune presarea compozitului mineral și a fibrelor termoplastice prin role speciale și laminarea, pentru a asigura rezistența la apă și pentru a-i crește durabilitatea. 

Pentru că este un produs relativ nou apărut pe piață, foarte multe persoane își doresc să cunoască mai multe lucruri despre avantajele pardoselii LVT, tipurile de designuri disponibile sau materialele din care este realizat. De aceea, în cele ce urmează, vom răspunde la toate aceste întrebări și îți vom oferi o serie de recomandări de produse, mulate pe nevoile tale. 

Tipuri de pardoseală
Compoziția pardoselii
Avantajele pardoselii LVT
Diferențele dintre pardoseala LVT și parchetul de lemn
Diferențele dintre pardoseala LVT și laminat
 

Tipuri de pardoseală

Clasificarea tipurilor de pardoseală LVT se face în funcție de grosimea stratului de uzură și de tipul de montaj. În continuare, vom aborda fiecare dintre cele două categorii: 

Grosimea stratului de uzură 

Cu toate că pardoseala LVT asigură o rezistență sporită și o mare durabilitate indiferent de grosimea plăcilor, această caracteristică diferă pentru a asigura o experiență de utilizare optimă și o rezistență mai mare în timp, în funcție de intensitatea traficului la care este supusă încăperea în care se instalează.

În portofoliul Tarkett, poți găsi o gamă variată de tipuri de pardoseli LVT, potrivite pentru orice tip de spațiu interior, cu grosimi ale stratului de uzură care variază între 0,30 și 0,80 mm.  

Cu o grosime a stratului de uzură de 0,55 mm, modelele de pardoseală LVT din colecția iD Inspiration Loose-Lay reprezintă o soluție ideală pentru încăperile supuse unui trafic mediu sau mare, precum holurile sau camerele comune. Datorită calității înalte a materialelor din care sunt construite plăcile, acestea vor oferi o rezistență excelentă și vor necesita o întreținere ușoară și redusă. Mulțumită designului brevetat antialunecare, tip os de pește, această pardoseală LVT va oferi o siguranță sporită pentru toți rezidenții. 

Gama variată de designuri din care poți alege îți va permite să oferi un aspect personalizat oricărei încăperi și să aduci un plus de valoare oricărei amenajări interioare pe care ți-ai planificat-o.   

tipuri de pardoseala

Pardoseala LVT iD INSPIRATION LOOSE-LAY

Dacă ești curios să afli cum se instalează plăcile LVT iD Inspiration Loose-Lay, te invităm să vizionezi videoclipul de mai jos, în care vei descoperi toate secretele acestei proceduri: 

Tipul de montaj 

În funcție de tipul de model ales, pentru plăcile LVT există trei posibilități de instalare: cu adeziv, prin sistem click sau flotant. 

Cu toate acestea, progresul actual a făcut posibilă dezvoltarea de plăci LVT care vor da dovadă de o rezistență superioară, chiar și în zonele de trafic intens, fără a mai fi necesară montarea prin lipire. Pardoseala LVT iD Click Ultimate 55-70 & 55-70 PLUS vine cu o serie de caracteristici tehnice, menite să asigure o durabilitate cât mai mare și o instalare facilă. Mulțumită tehnologiei I4F® Click, instalarea plăcilor este mai rapidă ca oricând și, totodată, este posibilă chiar montarea acestora peste orice tip de pardoseală. Sistemul Rigid Composite Core (RCC) va oferi plăcilor o rezistență sporită la șocuri, iar tratamentul PUR al stratului de suport va facilita curățarea și mentenanța pardoselii. Mulțumită tehnologiei Sound Block, această pardoseală poate reduce intensitatea sunetului dintr-o încăpere cu până la 19 dB. Modelele disponibile vin cu elemente de design de lemn sau piatră și permit amenajarea încăperii tale în funcție de stilul tău favorit.   

cum se monteaza pardoseala LTV

Pardoseala LVT iD Click Ultimate 55-70 & 55-70 PLUS 

Compoziția pardoselii

În timp ce fiecare tip de pardoseală vine cu propriile sale avantaje și dezavantaje, plăcile LVT sunt special concepute pentru a fi rezistente la uzură și la umiditate, pentru a permite o instalare facilă și pentru a oferi un echilibru perfect între rigiditate și elasticitate. Datorită tehnologiei de imprimare 3D, acest tip de pardoseală oferă o gamă variată de elemente de design și culori, astfel că acest produs poate fi integrat cu succes în orice zonă rezidențială sau comercială. Toate aceste beneficii ale pardoselii LVT se datorează materialelor din care este realizată, respectiv: 

  • Un strat de bază – acesta poate fi  de vinil sau realizat din calcar împreună cu alte substanțe și are scopul de a amortiza sarcinile, de a asigura izolarea fonică și de a oferi un bun transfer termic, în cazul în care dorești instalarea unui sistem de încălzire în pardoseală;
  • Un strat protector UV – pentru a rezista mai bine la agresiunile mecanice sau chimice, plăcile LVT au în componența lor straturi din poliuretan cu întărire la raze UV. Acest strat de protecție nu va fi afectat de zgârieturile fine, iar pardoseala își va menține aspectul de nou pentru un timp îndelungat; 
  • Strat de design – stratul decorativ este vinilic, realizat prin tehnologia de imprimare 3D, și are rolul de a conferi aspectul natural al lemnului sau al pietrei sau de a da  posibilitatea cumpărătorului de a alege un design personalizat. 

Dacă ești pe cale să îți amenajezi locuința și ești în căutarea unui design potrivit pentru pardosela pe care urmează să o montezi, colecția iD Square de la Tarkett vine cu 50 de modele și 7 formate de design din care poți alege. Mai mult, culorile și formatele pot fi combinate pentru o mai mare flexibilitate a designului și pentru a crea aspectul pe care ți-l dorești. De asemenea, modelele iD Square sunt potrivite pentru zonele cu trafic intens, asigură o reducere a zgomotului de până la 15 dB și pot fi întreținute foarte ușor. 

compozitie pardoseala

Pardoseala LVT iD Square

Avantajele pardoselii LVT

Cu toate că reprezintă un concept nou apărut pe piață, pardoseala LVT câștigă rapid teren și este aleasă atât pentru spațiile rezidențiale, cât și pentru cele comerciale. Popularitatea acestor plăci se datorează, cu siguranță, multiplelor beneficii pe care le oferă în orice spațiu interior în care sunt instalate. Iată care sunt cele mai importante: 

Durabilitate sporită 

Mulțumită stratului de bază, care are scopul de a amortiza șocurile, și celui protector UV, care protejează plăcile de uzură și de zgârieturi, pardoseala LVT asigură o durabilitate net superioară celorlalte soluții disponibile pe piață. 

Un transfer termic optim

Plăcile LVT sunt potrivite și pentru persoanele care își doresc instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală, întrucât stratul de bază al acestora este conceput din materiale care asigură un transfer termic excelent. 

Atenuare a zgomotelor 

Pardoseala LVT oferă o performanță acustică superioară și asigură o reducere simțitoare a numărului de decibeli, pentru un spațiu interior care încurajează relaxarea sau concentrarea. 

Rezistență crescută la umiditate și la substanțele chimice

Un alt mare avantaj constă în faptul că LVT este o pardoseală rezistentă la apă, ceea ce o recomandă pentru folosirea în încăperile cu umiditate ridicată. De asemenea, stratul protector oferă o rezistență sporită la pete, dar și în contactul cu substanțele chimice. 

Montare ușoară și rapidă

Dimensiunile reduse ale plăcilor LVT permit manipularea facilă a acestora, prelucrarea ușoară, astfel încât să se ajungă rapid la dimensiunile dorite, și integrarea rapidă în orice spațiu interior, atât timp cât sunt folosite accesoriile potrivite

Un design modern și variat 

Plăcile LVT sunt imprimate cu ajutorul tehnologiei 3D și oferă cumpărătorului o mare varietate de opțiuni în ceea ce privește designul. Astfel, pardoseala LVT poate completa cu succes orice stil de design interior, oferind o notă de unicitate și de bun gust. 

Dacă ești în căutarea unei pardoseli LVT care să-ți permită combinarea mai multor texturi, culori sau tipuri de design, colecția ModularT 7 este cea potrivită pentru tine. Cu 20 de categorii de design, care creează cu succes cele mai în trend decoruri de lemn și piatră în diferite formate de dale, ModularT 7 reprezintă soluția ideală prin care să-ți dai frâu creativității și să realizezi o amenajare interioară unică. 

avantajele pardoselii LVT

Pardoseala LVT ModularT 7 

Diferențele dintre pardoseala LVT și parchetul de lemn

Alegerea pardoselii potrivite pentru nevoile tale trebuie făcută în funcție de o analiză a minusurilor și plusurilor fiecăruia dintre modelele pe care ți le dorești. Dacă ești nehotărât între a alege o pardoseală LVT sau un parchet de lemn, în cele ce urmează, îți vom prezenta diferențele dintre acestea: 

Rezistență 

Dacă îți dorești o pardoseală pentru o zonă supusă traficului intens sau care să reziste mai bine la zgârieturi și șocuri, pardoseala LVT este alegerea potrivită. Natura elastică a plăcilor de acest tip, dar și existența unui strat de protecție oferă pardoselii LVT o rezistență sporită comparativ cu parchetul din lemn. 

Preț 

Din punctul de vedere al prețului, pardoseala LVT este o opțiune mult mai accesibilă comparativ cu un parchet din lemn masiv de calitate. 

Aspect 

Atunci când vine vorba de design, preferințele oamenilor sunt subiective, iar pentru cei care își doresc să creeze un decor modern, în care să îmbine mai multe stiluri cromatice și de design, pardoseala LVT reprezintă cea mai bună alegere. Totuși, pentru persoanele care iubesc aspectul autentic de lemn, alegerea firească este cea a parchetului de lemn masiv.  

Posibilitate de recondiționare 

Cu toate că pardoseala LVT este recunoscută pentru durabilitatea pe care o oferă, în cazul unei întrețineri necorespunzătoare sau al unei deteriorări mai grave, aceasta nu mai poate fi recondiționată, iar plăcile afectate vor trebui înlocuite. În schimb, parchetului de lemn masiv îi poate fi redat aspectul inițial, printr-o serie de operațiuni specifice. 

diferentele dintre pardoseala LVT si laminat

Diferențele dintre pardoseala LVT și laminat

Cu toate că, la prima vedere, laminatul și pardoseala LVT par a fi aproape identice, atât ca aspect, cât și din punctul de vedere al caracteristicilor, realitatea este că ambele modele se caracterizează printr-un număr destul de mare de diferențe. Iată care sunt acestea: 

Grosimea plăcilor 

În timp ce calitatea laminatului este dată de grosimea plăcilor, când vine vorba de pardoseala LVT, acest lucru nu este valabil. Cu toate că grosimea plăcilor LVT este foarte mică, uneori chiar și de 2,5 mm, acest aspect nu influențează durabilitatea acestora. În schimb, un laminat de calitate superioară trebuie să aibă o grosime mai mare, cuprinsă între 10 și 14 mm, pentru a asigura cea mai mare rezistență, aspect care vine cu o serie de limitări legate de întreținere și de integrare într-o încăpere. 

Transferul termic 

Structura pardoselii LVT asigură un transfer termic optim, superior celui oferit de un laminat. De aceea, LVT reprezintă opțiunea ideală pentru persoanele care doresc să instaleze un sistem de încălzire prin pardoseală. 

Rezistența în timp

Durabilitatea pardoselii LVT este una superioară celei asigurate de laminat, iar pentru plăcile LVT se oferă o garanție de până la 20 de ani.

Prețul 

Cu toate că ambele opțiuni de pardoseli oferă o serie importantă de beneficii, când vine vorba de preț, laminatul este mai accesibil.

Dacă îți dorești o pardoseală durabilă, ușor de montat, potrivită pentru orice tip de încăpere și care să se remarce prin designul său deosebit, pardoseala LVT este alegerea ideală. Descoperă modelele disponibile pe site-ul Tarkett și alege-l pe cel preferat.  

Sursa foto: Tarkett, Shutterstock

Sursa video: Tarkett Romania Youtube Channel

Comentariile sunt dezactivate