• Pentru o cameră elegantă și confortabilă, un parchet din lemn este soluția ideală. Iată cum să alegi un parchet din lemn

Cum să alegi un parchet din lemn

Alegerea unei podele din parchet de lemn este o chestiune de gust în ceea ce privește speciile de lemn, textura și designul suprafeței. Iată care sunt caracteristicile și tipurile de parchet din lemn, ca să știți cum să alegeți pardoseala potrivită casei dumneavoastră.

Tarkett vă pune la dispoziție parchet lăcuit sau uleiat, lucios sau mat, dar și numeroase modele de parchet laminat. Iată câteva dintre aspectele de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți un parchet din lemn.

Ce trebuie să știi înainte să alegi un parchet din lemn

Tarkett realizează pardoseli din lemn cu un design foarte diversificat. Un parchet din scânduri este realizat din lamele mari de lemn, în timp ce modelele mai minuțioase sunt realizate din câte 3 lamele așezate după un tipar.

Designul diferit schimbă aspectul podelei de lemn, parchetul din scânduri oferind o atmosferă mai calmă și mai elegantă, în timp ce modelele din bucăți dau un aer mai viu camerelor. Calitatea produselor Tarkett este, însă, aceeași.

Caracteristicile și stilurile parchetului din lemn

Speciile de lemn diferă în aspect, durabilitate și rezistență. De exemplu, un parchet din stejar va fi rezistent și durabil, iar variațiile de nuanță și granulație îi vor oferi caracter.

Tarkett oferă și parchet din lemn exotic, precum Kempa, Jatoba sau Mahon african, toate aceste specii oferind culori și suprafețe diferite. Tăria lemnului este măsurată prin testul Brinell, care reflectă felul în care materialul se comportă când este supus presiunii. Cu cât rezultatul testului este mai mare, cu atât parchetul de lemn este mai dur.

Tipuri de parchet din lemn

Un copac este ca un pachet secret. Vă puteți face face o idee generală despre conținut, însă nu știți niciodată ce o să fie înăuntru. Fiecare bucată de lemn este unică.

În timpul procesului de producție, lemnul este sortat și clasificat cu scopul de a obține un parchet specific. Tarkett vă oferă mai multe opțiuni în ceea ce privește calitatea lemnului.

  • Select – un parchet rafinat
  • Premium – parchet din lemn uniform, cu puține variații
  • Nature – parchet care reflectă aspectul natural al lemnului
  • Rustic – parchet cu secțiuni din zonele mai noduroase ale copacului
  • Robust – nu are atât de multe noduri, însă acest parchet vine într-o gamă mult mai largă de culori

Cum să alegi culoarea potrivită pentru parchetul din lemn

Multe dintre culorile disponibile din gama Tarkett sunt rezultatul finisării lemnului natural și al băițurii sau tratamentelor termice la care a fost supus acesta.

Iluminarea locuinței joacă un rol important. Pentru a alege un parchet din lemn potrivit, trebuie să țineți cont și de decorul general al casei dumneavoastră.

Parchet din lemn – efecte de suprafață

Am selectat cele mai bune materii prime și folosim cele mai avansate tehnologii de producție pentru a realiza un parchet din lemn unic, cu diferite efecte de suprafață, cum ar fi rașchetarea manuală, urme de fierăstrău sau șlefuire.

În funcție de gusturile tale, fie că preferi decorurile rustice, tradiționale sau contemporane, Tarkett oferă o varietate largă de stiluri și texturi ale suprafețelor care te vor încânta.

Înainte de a lua o decizie în privința unui anumit parchet din lemn, vă invităm să explorați toate opțiunile.

Parchet mat sau parchet laminat?

Un spațiu circulat intens va duce la uzarea parchetului și va avea nevoie de o întreținere mai atentă. Un parchet laminat, mai închis la culoare, se va uza mai mult în zonele mai circulate din casă, iar acest lucru trebuie, pe este posibil, evitat. Trebuie ținut cont de traficul la care va fi supus parchetul.

Suprafețele mate atrag mai multă murdărie decât cele lucioase. Astfel, un parchet mat nu este tocmai o idee bună pentru camerele care au nevoie de un standard ridicat al igienei.

O suprafață lucioasă, ca un parchet laminat de exemplu, e mai ușor de curățat decât una mată. Durata de viață a pardoselilor poate fi prelungită prin așezarea unor covoare în zonele intens circulate.

Dacă doriți mai multe sfaturi despre cum să alegeți un parchet din lemn potrivit pentru casa dumeavoastră, contactați cu încredere Tarkett.

Comentariile sunt dezactivate