• cum alegi pardoseala pentru spatii umede

Cum alegi pardoseala pentru spațiile umede

Alegerea tipului de pardoseală este o decizie importantă, mai ales pentru spațiile care au cerințe speciale. Nu doar că există nenumărate stiluri și tipuri de suprafețe disponibile, dar trebuie să știi care dintre ele se potrivesc nevoilor tale. În cazul spațiilor umede, așa cum sunt baia, bucătăria, dușul, centrele de SPA, saună, trebuie să te asiguri că pardoseala respectă câteva criterii esențiale, pe care le prezentăm în rândurile următoare. 

Verifică rezistența la umezeală – alege o pardoseală impermeabilă 

Știm că atât în baie, cât și în bucătărie sau în alte spații umede similare, se formează aburi, condens, stropi de apă, pete, așa că o pardoseală rezistentă la umezeală este mai mult decât necesară. În aceste condiții, avem la dispoziție mai multe opțiuni. Multe persoane se vor gândi probabil la gresie, însă, în comparație cu alte soluții, aceasta oferă destul de puține avantaje: prezintă un risc sporit de alunecare și accidente, nu este antiderapantă, este rece, nu conferă prea mult confort, se montează și se demontează foarte greu. În schimb, se pot alege pardoselile din covor PVC, cum sunt: 

Fiind un material impermeabil, care îndeplinește cele mai exigente cerințe de igienă, covorul PVC este ideal pentru spațiile umede. În plus, pardoseala din covor PVC este extrem de confortabilă, plăcută la pășire, are proprietăți acustice excelente, o aderență bună și îți oferă posibilitatea să continui finisajul chiar și pe perete.

Pe lângă aceste soluții, există și sistemele special concepute pentru spațiile umede, cum este sistemul Wetroom de la Tarkett, special conceput pentru duș sau baie. Concret, este vorba despre o soluție integrată de pardoseli, tapet și accesorii, inclusiv sifoane de pardoseală, brâuri din PVC, toate 100% impermeabile. Sistemul Wetroom cuprinde opt colecții, disponibile în nenumărate culori și modele, care oferă decoruri potrivite pentru o varietate de spații, de la locuințe până la centre medicale, cămine pentru vârstnici, școli, centre sportive. 

Descopera AICI mai multe detalii despre sistemele impermeabile pentru spatii umede

pardoseala pentru spatii umede

Sisteme impermeabile pentru spații umede

Verifică rezistența la pete și zgârieturi a pardoselii

Când vine vorba despre amenajarea bucătăriei sau a holului, pentru alegerea pardoselii potrivite este bine să ții cont de rezistența acesteia la pete și zgârieturi. Prin urmare, pentru astfel de încăperi din locuința ta, poți opta, de exemplu, pentru pardoseala LVT, tratată cu protecția specială, care oferă o rezistență suplimentară. O soluție excelentă este colectia Starfloor Click 30 PLUS. Fiecare pardoseală din această colecție este echipată cu un tratament pentru suprafețe Extreme Protection, ce asigură o durabilitate sporită și rezistență la abraziune, zgârieturi și pete.  Cu ajutorul colecției Starfloor Click 30 PLUS, adaugi o altă dimensiune decorului tău. 

pardoseala LVTPardoseala LVT – Colecția Starfloor Click 30 PLUS

Află cât de greu sau ușor se întreține tipul de pardoseală ales

Atunci când alegi pardoseala pentru baie, bucătărie, dușuri, vestiare, saune sau centre SPA, este bine să iei în considerare și costul sau modul de întreținere. Eficiența este cu atât mai importantă, cu cât spațiul este mai mare, mai generos. În cazul acesta, este ideal să ne orientăm către soluții practice, care se curăță și igienizează ușor, fără bătăi de cap.

Ține cont de riscurile de alunecare

De asemenea, în spațiile umede din centrele medicale, căminele pentru vârstnici și centrele de wellness, este recomandat să ținem cont și de capacitatea antiaderentă a pardoselii. Dacă suprafața este umedă, riscul accidentelor este mai mare, de aceea, sunt esențiale soluțiile ce oferă protecție, indiferent de situație. Dacă vrei să optezi pentru o astfel de pardoseală, Safetred Spectrum este o colecție ideală pentru orice zonă care prezintă risc de alunecare sau cădere. Stratul antialunecare asigură un nivel ridicat de protecție, în timp ce suprafața sa ranforsată protejează împotriva petelor și facilitează întreținerea.

Descopera AICI mai multe detalii despre colectia Safetred Spectrum

pardoseli antiderapantePardoseli antiderapante – SAFETRED SPECTRUM

Nu ignora designul

Ca o scurtă recapitulare, putem aminti că, pentru a alege corect pardoseala în spațiile umede, este recomandat să urmărești câteva elemente esențiale: 

  • Impermeabilitatea;
  • Rezistența la pete și zgârieturi; 
  • Costurile de întreținere; 
  • Calitățile antiderapante.

Nu în ultimul rând, designul trebuie să fie unul plăcut și să creeze o atmosferă relaxantă, confortabilă, primitoare, în care oamenii se simt în siguranță. Din fericire, indiferent că vorbim despre pardoselile din covor PVC, despre cele antiderapante sau despre sistemele impermeabile pentru spații umede, portofoliul Tarkett oferă nenumărate colecții, disponibile într-o varietate de nuanțe, modele, tipuri de design, astfel că în categoriile de produse vei găsi modele potrivite pentru fiecare stil de amenajare în parte. 

Sursă foto: Tarkett

Comentariile sunt dezactivate