Compania Tarkett – iată ce facem în legătură cu calitatea aerului

Poluarea aerului

În ultima perioadă s-a vorbit mult despre calitatea aerului în țara noastră și în lume. Informațiile publicate de site-ul Air Visual îi preocupă pe mulți locuitori ai marilor orașe.

Prin acest text dorim să vă prezentăm activitățile pe care le desfășurăm în compania Tarkett pentru a îmbunătăți calitatea aerului, încurajând în acest fel și alte companii să gândească în mod responsabil în legătură cu mediul înconjurător.

Tarkett – transparența este prioritatea noastră

Suntem profund convinși că există o nevoie urgentă de a schimba modelul nostru de dezvoltare pentru a conserva resursele naturale limitate. De aceea, la Tarkett ne străduim să avem un impact pozitiv asupra oamenilor și planetei.

Ce facem în legătură cu conservarea resurselor naturale?

În ultimii ani, am investit în proiecte de mediu, ceea ce a permis ca emisiile fabricii din Bačka Palanka să aibă valori mai bune decât cele impuse de legislația în vigoare a țării noastre, asigurând că toate deșeurile industriale din această locație intră într-un nou ciclu pentru a le putea refolosi (0% din deșeurile industriale ajung la gropile de gunoi).

În acest fel, închidem ciclul și trecem la o economie circulară.

În ziua de azi, 70% din materiile noastre prime sunt reciclate, recuperate rapid sau se găsesc în abundență în natură. 68% din instalațiile de producție sunt echipate cu fluxuri de apă circulare sau nu consumă deloc apă, în timp ce fabrica din Bačka Palanka funcționează deja la un ciclu 100% închis de utilizare a apei.

Ce aer respirăm acasă și la serviciu?

Știți că majoritatea oamenilor își petrec zilnic 90% a timpului sau chiar mai mult în interior? Nu contează doar cum este aerul pe străzi, ci și cel pe care îl respirăm acasă și la serviciu.

Concentrația unor poluanți poate fi de 2 până la 5 ori mai mare în interior decât în aerul liber, ceea ce poate provoca diverse probleme de sănătate, atât copiilor, cât și adulților care suferă de alergii.

De aceea, la Tarkett proiectăm soluții care contribuie la calitatea aerului interior, precum și la sănătatea și bunăstarea oamenilor.

DESSO AirMaster® – eficiență dovedită în curățarea aerului

Brand-ul DESSO de la Tarkett a fost creat cu intenția de a îmbunătăți, atât calitatea aerului din încăpere, cât și sănătatea și bunăstarea persoanelor aflate în interior.

Mocheta DESSO AirMaster este de 8x mai eficientă în reținerea prafului fin decât podelele netede și de 4x mai eficientă decât podelele textile standard.

Aceste caracteristici au permis ca acesta să fie primul produs din lume care a primit premiul GUI Gold Plus, cea mai mare acreditare posibilă acordată de GUI, cea mai importantă organizație independentă din Germania pentru testarea calității aerului.

Confirmat științific

Premiul GUI Gold Plus a fost acordat pe baza a 15 teste repetate, prin care au fost măsurate caracteristicile de captare și de retenție a prafului fin, asigurând în acest fel că acestea rezultate sunt dovedite științific, nefiind bazate doar pe un singur eveniment.

Unele studii au arătat că DESSO AirMaster este de 20 de ori mai eficient decât alte pardoseli pentru a capta praful fin!

Cercetările au mai arătat că:

  • Pardoseală din material textil DESSO AirMaster absoarbe mai multe particule din aer decât o suprafață netedă.
  • Concentrația de praf fin în sălile de clasă a fost redusă semnificativ prin utilizarea pardoselilor DESSO AirMaster timp de două săptămâni. Particulele au scăzut cu 60-90% în weekend și cu 30-50% în zilele lucrătoare.

Productivitatea angajaților crește cu 0,5 până la 5% pe măsură ce se îmbunătățește calitatea aerului în spațiul de lucru

Locurile de muncă, așa cum le cunoaștem, sunt pregătite pentru schimbare, iar forța principală a acestei schimbări sunt angajații, care au dreptul la un spațiu de lucru confortabil.

Îmbunătățirea calității aerului din interior poate avea un impact imediat, pozitiv și măsurabil asupra sănătății și performanței la locul de muncă.

Styling Bregje Nix

Styling Bregje Nix

Companiile care au conștientizat importanța unui spațiu de lucru sănătos

Multe companii globale au recunoscut importanța aerului de calitate pentru bunăstarea angajaților și, de aceea, au instalat mocheta DESSO AirMaster la locul de muncă.

Aruncați o privire asupra birourilor companiei Partena Promeris din Belgia, unde a fost instalată pardoseala DESSO AirMaster din colecția Sphere.

Municipalitatea Breda din Olanda a dotat spațiul de lucru cu plăci textile DESSO Airmaster din colecțiile Airmaster Sphere și Dessert Airmaster. Descoperiți cum arată spațiul lor de lucru.

Cu toții merităm aer curat și condiții de viață mai bune

Considerăm că aerul curat este un drept fundamental al fiecărei persoane, atât în spațiul exterior, cât și în interior. Astfel, ne străduim să fim responsabili față de resursele naturale și să avem un impact pozitiv asupra sănătății și bunăstării clienților noștri.

Dacă doriți să răspândiți conștientizarea cu privire la importanța menținerii aerului de calitate, distribuiți acest text colegilor și prietenilor.

Comentariile sunt dezactivate