• Perete realizat din plăci OSB - un material tot mai folosit in designul interior

Plăcile OSB – o nouă tendință în designul interior

Placa OSB este un material care a fost folosit mult timp în interior în diferite moduri, dar până acum nu am avut ocazia să întâlnim plăcile OSB ca material de finisaj. În ultima vreme, acest material a devenit extrem de popular, iar designerii de interior îl folosesc din ce în ce mai mult. Datorită adaptabilității, rezistenței și ușurinței procesării, plăcile OSB sunt utilizate în interior în diferite moduri – pentru acoperirea suprafețelor, mobilier și elemente decorative.

Montarea şi placarea suprafețelor cu plăci OSB, în designul interior

Până în prezent, plafoanele au fost în mare parte decorate numai în culori. Cu toate acestea, decorarea tavanelor a luat amploare în ultima vreme. Astfel, plăcile OSB s-au transformat, din material destinat mobilierului, în material care poate fi utilizat pentru finisarea plafonului.

Plăcile OSB: nefinisate sau vopsite?

Mobilă și decorațiuni din plăci OSB nefinisate

Plăcile OSB sunt la fel de interesante chiar dacă sunt nefinisate. Ele oferă designului interior o notă aparte

În ceea ce privește finisarea panourilor OSB, ele necesită o protecție minimă – suprafața poate fi brută (nefinisată), vopsită sau acoperită cu un lac de protecție.

Placa OSB este un material care poate fi utilizat la fel de bine la tapetarea pereților, dar în acest caz este recomandabil să alegeți panouri protejate cu lac sau cu ulei.

Mobilier din plăci OSB

Plăcile OSB reprezintă un material care pot fi utilizat pentru a construi elemente pentru interior, spaţii de depozitare, mese de lucru etc. Luminozitatea materialului în sine și prelucrarea acestuia permit modelarea ușoară și eficientă a elementelor.

Blatul pentru masă poate fi realizat dintr-o placă OSB

De asemenea, poţi completa spaţiul de lucru cu acest material: înlocuieşte blatul clasic al mesei, cu o placă OSB

Plăcile simple, pline cu texturi versatile sau plăcile cu modele și texturi perforate se vor potrivi perfect în orice interior. Plăcile perforate reprezintă o soluție ideală pentru ascunderea caloriferelor sau pentru camerele de depozitare care necesită ventilație.

Decoraţiuni din plăci OSB

Cea mai obișnuită utilizare a plăcii OSB este cu siguranță cea a elementelor decorative, care îmbogăţesc spațiul. În loc de un întreg perete de plăci OSB poţi amenaja doar o parte din el, jucându-te cu o varietate de forme.

Candelabrele, cutiile de depozitare, standurile pentru umbrele au un aspect simplu şi atractiv si, în acelaşi timp, sunt usor de realizat, astfel încâ le poţi face chiar tu. De asemenea, din plăci OSB poţi realiza, foarte ușor și eficient o jucărie unică pentru cei mici.

Brad de Crăciun din OSB - un element decorativ pentru un design interior cu personalitate

Oferă personalitate spațiului cu decorațiuni din plăci OSB, pentru un design original. Spre exemplu un brad de Crăciun

Un lucru este cert: plăcile OSB reprezintă unul dintre cele mai interesante materiale pentru designul interior. Neobișnuit, interesant, ușor de prelucrat, acest material transformă interiorul într-un spaţiu unic, unde timpul pe care îl petreci este mai plăcut.

Cel mai bun parchet pentru living

Comentariile sunt dezactivate