• covor vs mocheta

Covor vs mochetă: cum alegi ce se potrivește locuinței tale

Indiferent de tipul de locuință, pardoseala joacă un rol esențial atât din punct de vedere practic, cât și estetic. În funcție de nevoile tale, poți alege, pe lângă bine-cunoscutul parchet laminat, și mocheta sau covorul. Dacă vrei să optezi pentru una dintre aceste două categorii, iată câteva repere ce te pot ajuta să iei cea mai potrivită decizie. 

Ce avantaje au covoarele 

Datorită diversității de modele, dimensiuni, forme și culori, covoarele sunt elemente de design, care oferă nenumărate opţiuni de integrare în orice locuință. La fel ca mochetele, covoarele intră în categoria pardoselilor textile, diferența dintre ele fiind, de regulă, legată de dimensiuni. Covoarele au dimensiuni mai reduse și pot fi utilizate, în special, pentru a delimita anumite zone ale camerei. De exemplu, dacă ți-ai organizat în living și un colț pentru birou, muncă de zi cu zi sau studiu, poți accentua importanța acestui spațiu cu ajutorul covoarelor. În cazul în care vrei să transformi locul de studiu într-un spațiu de relaxare, de exemplu, poți modifica întregul design al camerei doar schimbând sau repoziționând covorul. El va completa perfect aspectul interior al spațiului amenajat, contribuind la obținerea unei camere mai bine organizate, dar și mai curate, datorită proprietății sale de a colecta eficient praful. Pe scurt, când vorbim despre avantajele covoarelor, vorbim despre:

  • Ușurință în montare și manevrare; 
  • Diversitate de modele, forme, dimensiuni și culori;
  • Potrivirea cu orice tip de design interior; 
  • Conturarea unei atmosfere plăcute și primitoare; 
  • Menținerea curățeniei, colectând praful;
  • Confort termic și confort la mers.

? Dacă dorești să dai o notă de unicitate casei tale, fără să renunți la confort, echipa Tarkett îți pune la dispoziție o gama largă de modele și culori de covoare Sintelon. Cu o tradiție de peste 128 de ani, Sintelon este lider în fabricarea de covoare din materiale textile în Europa de Sud-Est, folosind cea mai modernă linie de producție a covoarelor şi echipamentelor de prelucrare a firelor. În prezent, oferta noastră include atât modele tradiționale, cât și unele moderne, în combinații simple de culori, dar și covoare atractive pentru copii, astfel că poți găsi un model potrivit fiecărei camere. Descoperă gama de covoare Sintelon.

În ce încăperi se potrivesc covoarele

Covoarele pot fi folosite mai ales pentru a delimita anumite spații și pentru a completa designul încăperilor mari. De aceea, pot fi utilizate mai ales în living și dormitor. Pentru dormitor, pot fi așezate chiar în zona patului, astfel încât dimineața, când te trezești și pui picioarele pe podea, aceasta să fie caldă și plăcută. În living, covoarele pot fi așezate în zonele pe care vrei să pui mai mult accent, de exemplu, în zona de relaxare unde ai canapeaua, măsuța de cafea, televizorul sau zona de lucru, în spațiu în care ai biroul, rafturile cu cărți sau alte obiecte de studiu.  

? Datorită capacității sale de a proteja și de a menține o cameră mai curată și un aer mai igienizat, covoarele sunt ideale pentru camerele copiilor, mai ales că există o serie întreagă de modele special gândite pentru cei mici. Află mai multe detalii pe pagina de produs a colectiei Tarkett, covoare PLAY.

covor pentru copiiCovor Play

Nici holul nu trebuie ignorat, întrucât acesta poate fi accentuat și accesorizat cu ajutorul covoarelor. Datorită durabilității, rezistenței lor, dar și proprietăților antialunecare, covoarele pot fi montate chiar și în spațiile cu trafic mai intens. 

Avantajele mochetei 

Atunci când îți dorești un plus de confort în locuința ta, mocheta poate fi o soluție excelentă. Spre deosebire de pardoseala clasică, din lemn, mocheta este călduroasă, plăcută la atingere, indiferent de zona în care pășești. În plus, oferă multiple posibilități de design, mai ales că în categoria de produs de pe site-ul nostru vei găsi peste 30 de produse și 11 colecții, în diferite nuanțe și modele, de la crem, gri, alb, cum găsești în colecția Dragon, până la vișiniu, în colecția Samba. 

mocheta sambaMocheta Samba

Pe lângă diversitate, alte avantaje ale mochetelor pot fi: 

  • Oferă confort superior la atingere; 
  • Oferă confort acustic – reduc zgomotul și creează o atmosferă liniștită, relaxantă;
  • Oferă confort termic și confort la mers;
  • Există modele de mochete  antialergice, care reduc emisiile de praf și îmbunătățesc calitatea aerului în încăpere.

În ce încăperi se potrivesc mochetele 

Datorită capacității lor de a reduce zgomotul, de a crea o atmosferă liniștită, dar și de a oferi confort la atingere, în timpul mișcării, mochetele sunt ideale pentru camerele copiilor, dormitoare și living. Sunt potrivite în spațiile uscate, zonele de relaxare, dar și pe holurile unde se recomandă mochetele specifice traficului intens. Acestea trebuie să aibă o rezistență bună la uzură și să se poată întreține ușor. 

Covor sau mochetă

Decizia de a alege între covor și mochetă ține atât de gusturile tale, cât și de necesități. Dacă dorești o pardoseală caldă, pufoasă și plăcută la atingere, care să acopere întreaga suprafață a camerei, recomandat este să alegi mocheta. Covorul poate fi folosit excelent în combinație cu pardoseala din lemn, completând designul și delimitând anumite zone ale camerei. O altă diferență este că, spre deosebire de covor, mocheta în rolă trebuie lipită pe toată suprafața. Mocheta trebuie să fie bine fixată pe stratul de suport, astfel încât îmbinările să fie invizibile. Un alt aspect pe care trebuie să îl ai în vedere este acela că rolele de mochetă trebuie să fie din același lot, fără să existe diferențe de nuanțe. În schimb, în ceea ce privește covoarele, ai libertatea să alegi pentru fiecare cameră sau spațiu o nuanță și un model diferite.

? Pentru a-ți face o idee cât mai clară, poți studia atât colecția de covoare Tarkett, cât și gama de mochete Tarkett, disponibile pe site-ul nostru. 

Sursa foto: Shutterstock

Comentariile sunt dezactivate