• Idei de amenajare și decorare a biroului de acasă: biroul și scaunul sunt foarte importante pentru un confort corespunzător

Idei practice pentru amenajarea biroului de acasă

Este mult mai ușor și practic pentru fiecare dintre noi să lucreze de acasă. Poate fi un mod de lucru mai eficient pentru că te poți organiza mai bine, ai mai puțini timpi morți și te bucuri de un plus de confort. Pentru mulți însă este o adevărată încercare. Le este mai greu să se mobilizeze și tind să amâne momentul în care vor începe să lucreze efectiv. Acest lucru se datorează și faptului că nu pot să diferențieze cele două spații și să le depășească limitările. Consideră că așa cum merg la birou strict ca să lucreze, la fel și acasă merg de fiecare dată pentru a se odihni, pentru a se relaxa sau pentru a face alte activități.

Tocmai de aceea, pentru a putea lucra eficient, nu neglija amenajarea biroului de acasă. Este recomandat să ai un spațiu bine definit ca să poți delimita strict activitățile profesionale de cele de recreere și pentru a-ți crea toate condițiile de lucru într-un spațiu bine organizat. Indiferent că îl folosești zilnic sau doar câteva ore pe săptămână această zonă trebuie să fie primitoare, confortabilă și să te determine să lucrezi eficient. Fie că îți amplasezi biroul într-o cameră independentă a casei sau îl amplasezi într-un colț al living-ului este important să iei în calcul câteva elemente în amenajarea biroului de acasă.

Amplasarea este foarte importantă

Amplasarea biroului joacă un rol important în acest proces. Optează pe cât posibil pentru un loc care să te țină departe de factorii care îți pot distrage atenția și care, în același timp, nu face parte dintr-un flux de circulație al casei (de exemplu în hol). Lumina naturală este foarte importantă pentru spațiul de lucru, protejează ochii și astfel te ține departe de migrene. Este ideal să amplasezi biroul lângă o fereastră pentru a te bucura cât mai mult de lumină naturală, dar și de o priveliște frumoasă, pentru a-ți odihni din când în când ochii.

Asigură-i suprafața necesară

Pentru a lucra confortabil asigură-te că ai suprafața necesară care te va ajuta să poți să-ți duci cu succes la îndeplinire sarcinile de lucru. Și când spun asta nu mă refer la un spațiu mai mare ca să poți ține pe birou diverse hârtii sau dosare pe care le deschizi ocazional. Biroul trebuie întotdeauna să fie cât mai ordonat cu putință. Să ai suficient spațiu de manevră pentru a sta confortabil pe scaun, pentru a te așeza sau ridica de la birou fără să te lovești. Este foarte ușor să neglijezi aceste aspecte. O suprafață de 1.50m/2.10m este minimul pe care ar trebui să îl iei în considerare pentru scaun și birou.

Biroul și scaunul

Și acasă este esențial să alegi biroul și scaunul potrivit nevoilor tale. Optează pentru un birou suficient de mare ce îți permite să așezi calculatorul la o distanță corespunzătoare de ochi și care în același timp îți oferă spațiu și pentru celelalte lucruri (strictul necesar) de care ai nevoie pentru a putea lucra. Investește într-un scaun confortabil, de calitate, de preferință ajustabil. Este important să menții o poziție corectă a corpului atunci când lucrezi.

Spații de depozitare

În momentul în care se proiectează o casă spațiul de depozitare este adesea neglijat. Pentru a putea lucra productiv trebuie să iei însă acest aspect foarte în serios când începi amenajarea biroului de acasă. În funcție de necesitățile tale, asigură-te că montezi suficiente rafturi sau dulapuri care te vor ajuta să te organizezi eficient. Este important să menții în siguranță, dar și la îndemână materialele de lucru, pentru a economisi timp prețios.

Alte lucruri de care este indicat să ții cont

Poziționează monitorul în așa fel încât să nu se reflecte în el lumina de la vreo fereastră sau de la alte surse de lumină artificială. Așază pe birou o lampă, îți va fi de ajutor pentru scris, citit sau alte lucruri mai minuțioase. Chiar dacă vorbim de un birou, nu neglija nici componenta estetică. Alege accesorii pentru birou cu bun gust, cu un design minimalist sau mai clasic, în funcție de stilul amenajării de ansamblu. Înconjoară-te de mici detalii care te pot inspira, un citat motivațional, o fotografie cu cei dragi sau o poză cu un loc care îți place sau te relaxează.

Este foarte important și acasă, ca și la birou, să îți organizezi cât mai bine spațiul de lucru și să păstrezi ordine. Investește în piese de mobilier care sunt atât funcționale și utile, cât și frumoase. Când vine vorba despre amenajarea biroului de acasă trebuie să iei în calcul prizele și cablurile aferente. Încearcă pe cât posibil să-ți amplasezi biroul lângă o sursă de curent și să-ți organizezi sau maschezi cât mai bine cablurile pentru a nu te împiedica în ele, dar și pentru că sunt extrem de inestetice. Încearcă să gândești amenajarea având în permanență în minte atât componenta estetică, cât și cea practică și nu vei avea cum să dai greș.

Comentariile sunt dezactivate