• Un living modern de apartament sau de casa trebuie amenajat tinand cont de sfaturile specialistilor in design interior. Cum alegi pardoseala, mobilierul, accesoriile si culorile pentru amenajarea unei sufragerii moderne

Idei de amenajare pentru livingul casei tale

Într-o casă, livingul este unul dintre cele mai importante spații. Acesta trebuie să emane căldură și să fie primitor atât pentru locuitorii ei cât și pentru invitați, iar prima impresie contează foarte mult. Decorațiunile și micile detalii sunt cele care îți atrag imediat atenția și te fac să te simți în siguranță și acasă. Este firesc să-ți dorești să te bucuri de o cameră amenajată cu meticulozitate, unde fiecare piesă de mobilier are rolul său bine definit și unde te simți confortabil, relaxat, acasă. Pentru că îți dorești să obții acel spațiu personal, unic și perfect în același timp, recurgi la diferite surse de inspirație sau la site-uri care îți oferă ultimele tendințe în materie de design interior și așa mai departe.

Cele mai inspirate idei pentru amenajarea livingului

Crezi că o să fie simplu să obții un living frumos și impresionant la tine acasă, atât timp cât respecți cu fidelitate modelul după care te ghidezi. Lucrurile nu sunt însă atât de simple precum par în primă fază. Oricât ai încerca să recreezi sentimentele și starea pe care ți le oferă o amenajare dintr-o imagine sau dintr-un showroom, ceva totuși nu va funcționa, pentru că fiecare spațiu are personalitatea lui. Contează foarte mult ce proporții are camera, ce orientare are după punctele cardinale, cât de bine este luminată natural și așa mai departe. Oricât de ciudat ar părea, tocmai micile detalii sunt cele care strică armonia unui interior, de la amplasarea tablourilor la înălțimea potrivită până la poziționarea corpurilor de iluminat. Aceste aspecte, aparent mărunte, contează mai mult decât valoarea mobilierului sau stilul decorativ ales.

Oricât de permisivă ar părea amenajarea unui living de casă, cu o suprafață amplă, află că tocmai aici ești cel mai predispus la greșeli, pentru că spațiul îți oferă puține limitări. Încearcă pe cât posibil să eviți o amenajare de tip showroom, în care piesele sunt toate în tandem, majoritatea provin de la același brand și au același stil. Pentru a realiza un interior eclectic, personalizat, mixează elemente de design noi cu unele vintage. Poți alege de exemplu să retapițezi un fotoliu vechi cu un material prețios, modern. Piesele mici sunt cele care fac diferența așa că nu le neglija, alocă un buget special pentru corpuri de iluminat, textile și accesorii.

Cum alegi canapeaua pentru living

În orice tip de living piesa de rezistență este canapeaua. Pe lângă faptul că asigură confort, influențează foarte mult modul în care simți și privești o cameră. Este o piesă de mobilier pe care nu ar trebui s-o achiziționezi din impuls, fii foarte atent la înălțimea șezutului, trebuie să te așezi și să te ridici cu ușurință. Înainte de a o cumpăra fă o mică schemă a spațiului și amplaseaz-o respectându-i proporțiile, pentru a urmări exact modul de amplasare al tuturor pieselor de mobilier, inclusiv cea a televizorului. Îți recomand să alegi un model clasic, dintr-un textil de bună calitate, care nu se demodează sezonul următor și este ușor de stilizat cu alte decorațiuni, perne și cuverturi.

Pardoseala în amenajarea livingului de apartament sau casă

În ceea ce privește pardoseala, dacă vrei să obții un spațiu cât mai relaxant, cald și primitor, îți recomand să optezi pentru parchet stratificat sau parchet laminat. Nimic nu se compară cu senzația de căldură, naturalețe și longevitate pe care o oferă lemnul. Este  un material versatil și elegant, oferă personalitate și stil locuinței. În plus, aspectul său se integrează perfect în orice tip de decor, fie el modern, minimalist, eclectic, scandinav sau vintage. În același timp, pardoselile din parchet stratificat sau parchet laminat, se montează și se demontează ușor, nu se întrețin cu dificultate și sunt extrem de durabile. Sper că te-au inspirat aceste idei de amenajare living casă și că acum îți este mult mai ușor să începi acest proces.

Comentariile sunt dezactivate