• Curațarea și întreținerea parchetului laminat se face foarte ușor

Cum să cureți și să întreții un parchet laminat

Podelele din parchet laminat sunt avantajoase, în special, pentru durabilitatea lor, dar și pentru faptul că sunt foarte ușor de curățat și de întreținut.

Cum să cureți ușor parchetul laminat

cum se curata parchet laminat

Se recomanda curatarea o data pe saptamana pentru intretinea unei pardoseli din parchet laminat

Pentru un parchet laminat curat nu sunt necesare mari eforturi. O aspirare rapidă zilnică sau o măturare a suprafeței va asigura o podea curată și frumoasă.

O dată pe săptămână, puteți folosi un mop ușor umed cu puțin detergent. Nu turnați detergent direct pe parchet și nu folosiți detergent pentru parchet din lemn pe suprafețele de laminat.

Pentru îndepărtarea petelor, folosiți o cârpă uscată, pe care ați pus puțină soluție de curățat. Nu pulverizați aceste soluții direct pe pardoseală.
Dacă aveți de îndepărtat urme de cauciuc, plastic sau de tocuri de pe parchetul laminat, puteți folosi o cârpă uscată și puțină acetonă.

E nevoie de destul de multă atenție când curățați un parchet laminat. Astfel, în cazul urmelor de cremă de pantofi, vopsea sau cerneală, este indicat să utilizați o cârpă înmuiată în acetonă, respectiv în diluant de vopsea sau oțet.

Pentru ceara de lumânări sau gumele de mestecat care s-au lipit de parchetul laminat, folosiți un răzuitor de plastic moale.

Reparația și întreținerea parchetului laminat

Este recomandat să așezați covorașe în apropierea ușilor care dau spre exteriorul locuinței. În acea zonă, parchetul laminat va fi cel mai solicitat, astfel că are nevoie de protecție.

Pune bucăți de pâslă sub picioarele obiectelor de mobilier, astfel încât să nu lase urme pe pardoseala din parchet laminat.

Nu mutați direct pe parchet obiectele de mobilier grele.

Nu folosiți substanțe sau materiale abrazive pe parchet.

Evitați vărsarea de lichide direct pe parchet.

Avantajele alegerii unui parchet laminat

  • Tratamentul la care este supusă suprafața face parchetul laminat rezistent la șocuri, zgârieturi și pete.
  • Orice parchet laminat Tarkett conține melamină, care are proprietăți anti-bacteriene.
  • Sistemul de blocare folosit de Tarkett menține podeaua stabilă, prevenind formarea de crăpături în parchet, unde se poate acumula praful.
  • Preț redus. Parchetul laminat este mai avantajos din punct de vedere economic față de alte tipuri de parchet din lemn.

Comentariile sunt dezactivate