• Cum alegi cel mai bun parchet laminat pentru sufragerie, dormitor, camere mici sau zone cu trafic intens

Cum să alegi cel mai bun parchet laminat

Înainte de a aprofunda acest subiect aș vrea să menționez faptul că sintagma parchet laminat, așa cum este adesea folosită, nu este tocmai corectă. Vorbim de fapt de o pardoseală laminată, realizată din patru straturi și  compusă din lemn într-un procent de 80%. Parchetul laminat se numără printre cele mai populare tipuri de pardoseală. Este considerat mai practic decât parchetul din lemn prin prisma faptului că este mai accesibil ca preț, se montează mult mai ușor și are o rezistență foarte bună la zgârieturi. În același timp oferă posibilități nelimitate de design. Se bucură de un raport calitate-preț foarte bun, nu necesită adeziv sau prinderi mecanice și este foarte ușor de întreținut.

Cum să alegi grosimea parchetului laminat

Pentru o bună exploatare în timp a acestuia este foarte important să alegi tipul de parchet laminat potrivit spațiului tău. Sunt câțiva factori pe care trebuie să îi iei în considerare la alegerea podelei laminate, destinația încăperii, suprafața, nivelul de tranzit, gradul de luminozitate, stilul decorativ ales și culorile folosite. Grosimea parchetului laminat variază în general între 6 – 14 mm și este foarte important să o alegi pe cea potrivită. Spre exemplu, în bucătărie, camera de zi, holuri și zonele de intrare în casă îți recomand să folosești un parchet cu grosimea de cel puțin 8 mm. Pentru camerele cu un tranzit mai scăzut poți folosi și un parchet de 6 mm. În această privință poți urma și indicațiile producătorului care menționează de cele mai multe ori pentru ce tip de trafic este indicat produsul respectiv, trafic casnic, trafic comercial mediu, trafic comercial intens și altele.

Cum alegi cel mai bun parchet laminat pentru camere mici sau dormitoare

Când alegi culoarea parchetului trebuie să ții cont de nuanțele mobilierului, de dimensiunea încăperii și de gradul său de luminozitate. În încăperi mici, care nu se bucură de multă lumină naturală, îți sugerez să optezi pentru culori deschise de fag sau stejar, astfel camera va părea mai luminoasă și mai aerisită. Într-un living spațios poți opta pentru wenge sau tek. Pentru a da un plus de personalitate spațiului, fără a-l încărca foarte tare, îți propun să te folosești de contraste. Dacă alegi un parchet închis la culoare, optează pentru pereți și covoare în nuanțe deschise. În camerele mici sau în dormitoare, alege un parchet alb sau gri deschis și mobilierul cu două, trei tonuri mai inchis. În plus, te poți folosi de podeaua laminată pentru a contura stilul decorativ dorit în amenajare. În portofoliul Tarkett găsești colecția Vintage 832, un parchet laminat rezistent la zgârieturi și foarte ușor de curățat. Selecția de finisaje, dar și efectul de patină te vor ajuta să pui în valoare un veritabil stil interior vintage.

Cum alegi cel mai bun parchet laminat pentru trafic intens

Dacă pur și simplu ai nevoie de o pardoseală rezistentă la uzură pentru spații cu trafic intens, care să se monteze ușor și în același timp să aducă interiorului tău un pic din căldura și confortul lemnului, optează pentru colecția Universe 1433. Grosimea plăcilor este de 14 mm și au un sistem de prindere TC-Lock (Easy Click) ce permite o montare ușoară și o fixare foarte bună. Însă, pentru a te bucura pe o perioadă îndelungată de pardoseala laminată asigură-i și o întreținere corespunzătoare. Se curăță foarte ușor, este suficient s-o aspiri și s-o ștergi cu o cârpă uscată sau foarte bine stoarsă, în mod regulat. Asigură-te că produsele de întreținere pe care le folosești sunt cele indicate pentru tipul de parchet laminat ales și citește cu atenție instrucțiunile de utilizare ale produsului de curățat.

Comentariile sunt dezactivate