• Copil si cățel care se joacă pe parchetul din lemn de mahon african

Parchetul din mahon african – pardoseală elegantă, cu stil

Parchetul din mahon african este potrivit pentru cei care doresc să-și amenajeze casa cu stil. Mahonul dă valoare oricărei pardoseli și are însușiri deosebite. Iată care sunt caracteristicile parchetului din mahon și ce avantaje are acesta.

Toate tipurile de parchet din lemn aduc natura mai aproape de tine, iar decorul devine unul cald, frumos și primitor. Parchetul de mahon african aduce în plus o notă de eleganță aparte, atât prin stabilitatea dimensională, cât și prin frumusețea nuanțelor  de maroniu-roșcat, ce se închid odată cu trecerea timpului.

Despre mahonul african

Mahonul african (Sapele) este un arbore tropical, iar lemnul său de culoare roșiatică se folosește atât pentru fabricarea parchetului, cât și a mobilei de lux.

Mahonul african are o granulație flexibilă și robustă, cu o culoare maroniu-roșiatică. Textura lemnului este lipsită de goluri de aer. Alburnul se distinge greu de inima lemnului, ambele având la început culori ce variază de la roz pal la roșu și maroniu, însă nuanțele se închid odată ce lemnul a fost expus aerului.

Caracteristicile parchetului de mahon african:

Fructe pe pardoseală din mahon african

Parchetul din mahon african are o culoare elegantă și este foarte rezistent la schimbările de umiditate, păstrându-și forma intactă

  • Nuanțele parchetului de mahon african devin mai închise odată cu trecerea timpului, iar după ce este lustruit obține o strălucire roșiatică.
  • Textura parchetului de mahon este variabilă, însă de obicei este cuprinsă între medie și grunjoasă, fiind foarte aspectuoasă odată ce a fost finisată
  • Stabilitate dimensională în cazul variațiilor de umiditate, ceea ce înseamnă că nu se umflă și nu-și schimbă forma
  • Fibră dreaptă, ușor de prelucrat

Parchetul din mahon african – potrivit pentru încălzirea în pardoseală

Un parchet din mahon african este o alegere inspirată pentru o casă elegantă, proiectată să emane o atmosferă deosebită. Poți găsi parchet de mahon african în colecțiile de parchet stratificat Tango și Salsa de la Tarkett.

Familie care se joacă în living pe parchetul din lemn de mahon african

Parchetul din lemn de mahon african permite instalarea încălzirii în pardoseală, astfel că aceasta va fi mereu calăd și potrivită pentru orice activitate în familie

Nuanțele roșiatice și plăcile de o grosime de 14 mm oferă frumusețe și rezistență pardoselii. În plus, parchetul de mahon african este un parchet de lemn multistratificat, ușor de întreținut și 100% natural.

Parchetul din mahon african din colecția Tango este prelucrat cu cea mai mare grijă, pentru a asigura rezistența și frumusețea pardoselii, pe termen lung.

Montarea parchetului din mahon african

Parchetul din mahon african de la Tarkett se montează foarte ușor, datorită sistemului de blocare marcă înregistrată „T-Lock”. Instalarea se face fără adeziv și foarte rapid. Parchetul stratificat Tarkett poate fi instalat numai pe suprafețe drepte, curate, uscate și fără crăpături.

Cuplu care montează parchet Tarkett

Pentru a instala parchetul de lemn din mahon african este nevoie doar de câteva mici ajustări

Parchetul din lemn de mahon african poate fi, de asemenea, instalat și peste sisteme de încălzire în pardoseală, însă temperatura pe suprafața pardoselii nu trebuie să depășească 25°C, iar încălzirea în pardoseală trebuie construită cu grijă, fără zone reci.

Întreținerea parchetului din mahon african

Pentru ca pardoseala din mahon african să arate bine mereu, este necesară o întreținere regulată. O aspirare periodică și ștergerea cu un mop foarte bine stors sunt suficiente pentru ca parchetul de mahon african să arate ca nou.

Comentariile sunt dezactivate